AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 14.6.2021

Ilveksen Wiss: "Vähän vielä puuttuu tarvittava kliinisyys viimeisellä kolmanneksella"

Ilveksen Wiss: "Vähän vielä puuttuu tarvittava kliinisyys viimeisellä kolmanneksella"

SJK voitti Ilveksen 1-0. (Kuva: SJK)

Ilveksen vieraskiertueen maanantai-illan pysäkki oli Seinäjoki ja yksi osuma ratkaisi edun lopulta isännille.

Keskinäisiä liigaotteluita ehti kertyä viidessä vuodessa kymmenen kappaletta ilman SJK:n voittoa, mutta se putki tuli tänään päätökseen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää, että ottelusta oli saatavilla enemmänkin irti.

– Avausjakso oli vaikea sen takia, että meillä oli paikat tehdä maali, mutta palkintoa ei tullut. Tappelimme kyllä palloista ja liikutimme peliä niin, että saimme heidän puolustusta alemmas, Wiss kertaa seuransa verkkosivuilla.

– Toinen jakso alkoi vähän huonosti. Molemmilla alkoi peli aaltoilla ja tuli syöttöhasseja. SJK sai siinä pienen vaihteen päälle. Vaihtojen kautta tulimme taas mukaan peliin, mutta erikoistilanteen jälkitilanteesta päästetään maali. Aika vapaasti sai kaveri puskea läheltä, joten eihän siinä maalivahti mitään voi.

Ilves on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan tasaisten vaiheiden jälkeen, mutta kirvestä ei heitetä kaivoon. Tiivis ottelurupeama jatkuu seuraavaksi perjantaina HJK:n vieraana.

– Tasaisiahan nämä pelit ovat. Vähän vielä puuttuu tarvittava kliinisyys viimeisellä kolmanneksella. Palloa täytyy toimittaa nopeammin ja kun saadaan jalka auki, niin ei enää pitäisi vaihtaa paremmalle jalalle. Pitäisi vain uskaltaa ampua terävämmin.

– Kokonaispaketti oli kuitenkin hyvän näköinen. Pojat laittoivat kroppaa likoon ja taisteluilmettä löytyi. Olemme ottaneet ison askeleen keväästä tähän hetkeen. Vielä tarvitaan muutama pienempi lisää. Mietitään uudet käärmekeitot perjantaiksi, Wiss päättää.

Lisää uutisia