AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.23 // 13.6.2021

"Kaikki mietitään jalkapallon kautta nykyään" - Interin Arttu Hoskosen tavoitteet pitkällä

"Kaikki mietitään jalkapallon kautta nykyään" - Interin Arttu Hoskosen tavoitteet pitkällä

Arttu Hoskonen tähyää korkealle. (Kuva: Juha Tamminen)

24-vuotias toppari Arttu Hoskonen on pukenut FC Interin uljaan sinimustan pelipaidan ylleen jo yli kymmenen vuoden ajan.

Hoskonen siirtyi seuraan 13 vuoden iässä Kaarinan Pojista. Hän nousi edustusjoukkueeseen mukaan huhtikuussa 2016, ja sille tielle puolustaja on jäänyt.

Vuosien saatossa hän on ottanut paikkansa Interin pelaavan kokoonpanon vakionimenä ja seuran kannattajien sydämissä. Hoskosen omien sanojen mukaan saattaa olla, että – huolimatta rakkaudesta Interiä kohtaan – koko uraa ei vietetä Kupittaan jalkapallopyhätössä.

– Tavoitteet olisi vähän korkeammalla. Jossain vaiheessa ajattelin, että 100 peliä pelaan Veikkausliigassa ja sitten lähden ulkomaille. Vielä on muutama peli siihen sataan, joten katsotaan. Saa nähdä miten käy, Hoskonen hymyilee.

Hoskosen suhtautuminen jalkapalloon on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Enää jalkapallo ei ole hänelle pelkkää pelailua.

– Kun tavoitteet ovat muualla kuin Veikkausliigassa, niin suhtautumista jalkapalloon on pitänyt muuttaa ja tehdä asioita toisella tavalla.

– Elän paljon urheilullisemmin. Kaikki mietitään jalkapallon kautta nykyään. Aina joudun miettimään, voinko tehdä sitä ja tätä, koska minulla on treenit. Se on paljon urheilullisempaa ja ammattimaisempaa kuin pari, kolme vuotta sitten, Hoskonen toteaa.

Milloin tämä kunnianhimoinen suhtautuminen ammattilaisjalkapalloilijan elämään sai sitten alkunsa?

– Varmaan siinä kohtaa, kun aloin saamaan peliaikaa kunnolla Interissä. Silloin aloin miettimään, että olen ihan hyvä tässä ja miksi en panostaisi tähän ihan kaikkea. Haluan nähdä, mihin asti pääsen.

– Tässä on ollut niin monta valmentajaa minun Inter-urani aikana, että jokainen on minua boostannut omalla tavallaan, mutta kyllä Riveiron (Jose) tultua on ollut ihan maksimaalinen kiinnostus. Haluan koko ajan näyttää kentällä. Hän on innostanut ehkä kaikkein eniten näistä valmentajista, Hoskonen selventää.

Vaikka Hoskosella on selvät tavoitteet uransa suhteen, niin stressiä jalkapallosta ei oteta. Se on paistanut hänen tekemisestään läpi aina.

– Se on yksi vahvuuksistani. En stressaa liikaa tai mieti tulevaa. Elän hetkessä ja uskon, että se työni palkitaan myöhemmin.

Lue lisää Hoskosesta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia