AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.23 // 7.6.2021

Casper Terholla selkeä näkemys HJK:n menestyksestä

Casper Terholla selkeä näkemys HJK:n menestyksestä

Casper Terho on tehnyt vahvan läpimurron Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n Pikkuhuuhkajien ryhmään kuuluva Casper Terho, 17, teki viime kaudella läpimurtonsa miesten peleihin viimeistelemällä yhdeksän maalia kymmenessä HJK Klubi 04:n Kakkosen pelissä.

Nuorukainen teki myös Veikkausliigadebyyttinsä päästyään pelaamaan kolmessa edustuksen ottelussa.

Tämä kausi alkoi Terhon kannalta lähes satumaisesti, kun Metroderbyssä loppuhetkillä kentälle vaihdettu laitapelaaja pääsi viimeistelemään liigauransa avausmaalin. Lisää oli luvassa vieraspelissä Ilvestä vastaan. Terho sai pallon oikealla laidalla ja laukoi heikommalla jalallaan pelivälineen takanurkkaan.

– Minulla on ollut laukaus kunnossa pikkupojasta lähtien. Vasen on aina ollut se vahvempi jalka, mutta Ilvestä vastaan huomasin, että se lähtee oikeallakin. Kun pääsen haastamaan ja saan jalan vapaaksi, pystyn tekemään ratkaisuja, kuudessa liigapelissä tällä kaudella pelannut Terho toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Treenasin talvella kovaa, ja uskoin saavani näyttöpaikan. Uskoin, että voisin saada edustuksessa vastuuta onnistumisten kautta, ja nyt niitä on tullut.

HJK:ssa on tälläkin kaudella erittäin kova kilpailutilanne, ja laadukkaita liigapelaajia löytyy lähes jonoksi asti. Terho kokee, että joukkue on mainio ympäristö nuorelle futarille. Terhon mukaan kokeneilta pelaajilta saa aina apua, ja he tietävät, mitä huipulle pääseminen vaatii.

– Vaatimustaso on korkealla, ja se on mielestäni syy siihen, että olemme tällä hetkellä sarjakärjessä. Kova kilpailu on mielestäni hyvä asia. Peliajasta pitää taistella, ja kun saa mahdollisuuden, se pitää käyttää, Terho painottaa.

Terhon koko haastattelu löytyy täältä.

Lisää uutisia