AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.22 // 4.6.2021

FC Hakan Malundama pitää kilpailutilanteesta – ”Koko ajan kannustamme toisiamme”

FC Hakan Malundama pitää kilpailutilanteesta – ”Koko ajan kannustamme toisiamme”

Henri Malundama on iloinen kilpailutilanteesta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan puolustaja Henri Malundama avasi maalitilinsä edellisottelussa KuPS:aa vastaan. Kuudetta kauttaan koskilaisjoukkueessa pelaava Malundama on ollut viime vuodet selkeä ykkösvalinta vasemman laidan puolustukseen, mutta täksi kaudeksi hän on saanut kovan kirittäjän.

Haka lähti maajoukkuetauolle ottamalla makoisan 2-1-voiton KuPS:sta. Malundama teki Hakan avausmaalin ja samalla osuma oli hänelle kauden ensimmäinen. Maali syntyi hieman erilaisen kuvion päätteeksi, kun oikean puolen wingback Seth Saarinen nousi röyhkeästi rangaistusalueelle keskittäen matalan syötön maalin eteen. KuPS-vahti Otso Virtanen ei saanut palloa näppeihinsä ja vasen wingback Malundama oli kärppänä paikalla siirtämässä pallon verkkoon.

- Yleensä minä ja Seth olemme vähän puolustavampia kuin Hussein [Mohamed] ja Jami [Kyöstilä], mutta tällä kertaa siinä kävi näin, Malundama heittää Hakan sivuilla.

Malundama käy kovaa taistelua peliajasta vasemmalla laidalla Mohamedin kanssa. Malundaman mukaan kaveruksilla on hyvähenkinen kilpailutilanne, jossa toista autetaan ja kannustetaan.

- Olemme jo entuudestaan tuttuja ja olemme olleet läheisiä heti siitä saakka, kun hän tuli mukaan. Puhumme paljon jalkapallosta ja siitä mitä voisimme tehdä paremmin. Koko ajan kannustamme toisiamme, vaikka toinen olisi penkillä. Meillä on tosi hyvä suhde, Malundama kiittelee.

Malundama ja Hussein tarjoavat samalla päävalmentaja Teemu Tainiolle hieman erilaiset vaihtoehdot vasemmalle laidalle. Malundama on hieman puolustavampi kaksikosta.

- Voimme pelata vähän eri tavalla vastustajasta riippuen. Mielestäni se on hyvä asia.

FC Hakan pelit jatkuvat 10.6. herkullisella kohtaamisella, kun klassikko-ottelussa vastaan asettuu HJK.

Lisää uutisia