vko.21 // 28.5.2021

HJK jatkaa voittoputkeaan ja kärkipaikalla (HJK - AC Oulu 3-1)

Luis Henrique iski pikatahtia kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan piikkipaikalla porskuttava HJK haki neljättä perättäistä voittoa, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapui vielä pisteittä oleva sarjanousija AC Oulu. Tavoite myös täyttyi 3-1-voiton myötä.

HJK:n avauskokoonpanossa ei yllätyksiä perjantaina nähty. Joukkueen vahvuudesta puuttuivat maajoukkueen mukana olevat Roope Riski ja kapteeni Daniel O'Shaughnessy, mutta sairastuvan tyhjennyttyä Klubi sai jälleen jalkeille väkevän miehistön.

Ottelu lähti käyntiin HJK:n täydellisessä hallinnassa ja oululaiset tyytyivät keskittymään puolustuspeliin. Ensimmäinen vetopaikka aukesi Filip Valenčičille, jonka tulinen laukaus painui kuitenkin niukasti maalin yli.

Vajaan vartin kohdalla Valenčič pääsi yrittämään uudestaan ja tällä kertaa slovenialaisen viimeistely oli kliininen. Luis Murillo sai keskittää vasemmalta laidalta kaikessa rauhassa ja kolumbialaisen keskitys tavoitti pilkun kohdalla vapaana olleen Valenčičin, jonka suora jatko painui vastustamattomasti alakulmaan ohi AC Oulun maalivahti Yann Fillionin.

Viitisen minuuttia myöhemmin David Browne oli lähellä tuplata HJK:n johdon, mutta vikkelän laiturin sijoitus painui hivenen leveäksi takayläkulmasta. Browne pääsi pian kokeilemaan uudestaan, mutta tällä kertaa AC Oulun puolustus onnistui blokkaamaan viimeistely-yrityksen.

Avausjakso eteni Klubin dominoidessa. Vierailijoiden päästessä palloon iski HJK välittömästi kovalla prässillä ja oululaisten pallonhallintajaksot jäivät äärimmäisen lyhyiksi. Kaksinkamppailutkin menivät järjestään HJK:n hyväksi.

Noin kymmenen minuuttia ennen taukoa Klubi loi kaksi nopeaa hyökkäystä. Ensimmäisessä tilanteessa Casper Terho ajautui kuitenkin turhan pieneen tilaan, toisessa Terhon laukaus puolestaan painui Valenčičin erinomaisen esityön jälkeen katsomon puolelle.

Tauolle siirryttiin HJK:n 1-0 johdossa, mutta paremmalla viimeistelyllä numerot olisivat voineet olla suuremmatkin. AC Oulu sai avausjaksolla tasan yhden vedon Hugo Ketoa kohti, eikä Klubin päädyssä juuri muitakaan tapahtumia ollut.

Pallonhallinta pysyi visusti HJK:lla, mutta kotijoukkue rauhoitti peliä avausjaksosta. Klubi keskittyi liikuttamaan palloa ja rakentamaan hitaita hyökkäyksiä.

Vajaan tunnin kohdalla Klubin työ palkittiin toistamiseen. Klubi rakensi oikealta laidalta laadukkaan hyökkäyksen, joka päättyi Sakselan keskitykseen. Pallo tuli boksin reunalle Atomille, jonka laukaus kimpoili lopulta Luís Henriquen ulottuville. Brasilialainen pääsi ampumaan ruuhkan keskeltä ja pallo painui verkon perukoille.

Vain minuutti edellisestä ja sama mies iski jälleen. Saksela lähetti jälleen erinomaisen keskityksen ja tällä kertaa Luís Henrique puski pallon vastustamattomasti takayläkulmaan.

Tilanteen revettyä AC Oulu pääsi paremmin peliin mukaan ja vieraat saivat luotua ensimmäiset pidemmät hyökkäyksensä. Vajaa parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa vieraat onnistuivatkin kavennuksessa, kun Miika Koskela puski pallon tarkasti kulmapotkusta ohi Kedon.

Heti perään vieralijat saivat erinomaisen paikan toiseen kavennusmaaliin, mutta Keto onnistui torjumaan Otso Liimatan vapaapotkun päätyrajasta yli. Loppua kohden Oulu ei onnistunut enää haastamaan Klubia ja isännät suojasivat johtoaan varmalla pallonhallinnalla.