AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2021

"Hatunnosto KTP:lle" - Ilves-luotsi Jarkko Wiss korosti joukkuepelin merkitystä voitossa

"Hatunnosto KTP:lle" - Ilves-luotsi Jarkko Wiss korosti joukkuepelin merkitystä voitossa

Ilves sai lopulta palkinnon kovasta työstään. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves otti tärkeät kolme pistettä perjantaina kaatamalla KTP:n kotonaan maalein 2-0 - kahden hukatun rangaistuspotkun jälkeen.

Voitto oli Ilvekselle jälkiviisaasti katsoen selvä, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss tiedostaa, että ottelu pysyi pitkään tasaisena. KTP teki iltapuhteesta rankan.

– Kokonaisuutena katsoen tarkoituksenamme oli pitää alussa hyvää vauhtia. Vaikka emme pelillisesti onnistuneet ihan niin hyvin, saimme kuitenkin pidettyä tempoa yllä toisella jaksolla. Tyhjiä välejä alkoi löytyä.

– Hatunnosto KTP:lle, että he olivat vaarallisia niin kauan kuin virtaa riitti. Oli pienestä kiinni, että kumman eduksi matsi lähtee kääntymään. Ekan maalin saamisen merkitys on niin älytön näissä peleissä, Wiss pohtii.

Ensimmäistä maalia toden teolla jouduttiinkin odottamaan. Epäonnistuneet rangaistuspotkut ovat tulleet viime aikoina tutuiksi.

– Vähän alkoi jo turhauttaa, mutta onneksi saatiin tarvittavat maalit lopulta. Ei olla taidettu tehdä virallisissa peleissä tällä kaudella yhtään maalia pilkuista. On niitä välillä treenattukin ja äijiä vaihdettu. Jos epäonnistumisesta joutuu jonon hännille, niin aika pitkä laukojalista rupeaa olemaan, Wiss virnistää.

Yksilöiden onnistumisia tai virheitä suurempana opinhetkenä Wiss kokee sen, että joukkuehenki ei rakoillut. Nuori porukka tarvitsee yhteenkuuluvuutta.

– Tämä peli oli osoitus siitä, että joukkue on paljon suurempi, kuin yksilö. Siitä pidin kopissa myös puheen. Jotkut pelaajat jo tauolla sivuun, mutta meillä on viidellä vaihdolla aina heittää laatua kentälle. TEAM, together everyone achieves more, Wiss heittää kansainvälisen viisauden.

Lisää uutisia