AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.21 // 27.5.2021

Nooa Laine nousi vahvasti SJK:n kokoonpanoon – ”Uskon että akatemiasta nousee pelaajia lisää”

Nooa Laine nousi vahvasti SJK:n kokoonpanoon – ”Uskon että akatemiasta nousee pelaajia lisää”

Nooa Laine käytti paikkansa erinomaisesti.

SJK panostaa vahvasti akatemiatoimintaansa ja tämä palvelee konkreettisesti myös edustusjoukkuetta.

Hyvä esimerkki nähtiin edellisottelussa, kun Nooa Laine nostettiin akatemian puolelta Veikkausliigaotteluun. SJK:lle oma akatemiatoiminta on tietenkin tärkeä, siihen on satsattu rahallisesti paljon ja on hienoa, että jälleen yksi pelaaja sieltä nousi mukaan edustusjoukkueen rinkiin.

– Se oli hieno sauma Nooalle, kun meillä oli Pyry [Hannola] ja Daniel [Häkans] poissa. Me tiedettiin hänet hyvin, sillä hän on ollut hyvä meidän treeneissä ja erittäin hyvä akatemiassa. Ja hän jatkaa nyt meidän mukana.

- Hän on tosi kokonaisvaltainen pelaaja, hyvät potkut ja aika lailla semmoinen keskikenttäpelaajan prototyyppi, kun katsoo hänen profiiliaan. Tosi hyvä ja ennakkoluuloton esitys häneltä. Luulen, että hän on jatkossakin nyt enemmän meidän mukana, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ennen lauantain ottelua FC Honkaa vastaan.

Honkavaara uskoo vakaasti, että Laine ei ole ainoa akatemiapelaaja, joka kolkuttelee Veikkausliigajoukkueen portteja jo kuluvalla kaudella.

– Meillä on akatemiassa muitakin potentiaalisia ja mahdollisia liigapelaajia. Jos kaikki menee hyvin, on monen nuoren pelaajan kohdalla hyvät mahdollisuudet. Esimerkkinä vaikkapa Kassu Rintamäki on yksi sellainen, Kingsley Ofori on todella nopea ja kova juoksemaan, ja Osku Pihlaja tekee aina vaikutuksen, kun hän pelaa. Kingsleylla ja Oskulla on esimerkiksi molemmilla niitä ominaisuuksia, mitä me tarvitaan joukkueeseemme.

– Uskonkin, että akatemiasta nousee vielä jo tämänkin kauden aikana pelaajia. Meillä on tällä hetkellä meidän akatemiassa erinomainen pelajaaprofiili. Siellä on oikeastaan kaikki pelaajat sellaisia, joilla on potentiaalia nousta liigapelaajiksi, miettii Honkavaara.

FC Honka - SJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.5. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia