AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 22.5.2021

Riveiro tyytyväinen voittoon - "Sitoutuminen ja kypsyys tärkeää tulevaisuuttakin ajatellen"

Riveiro tyytyväinen voittoon - "Sitoutuminen ja kypsyys tärkeää tulevaisuuttakin ajatellen"

José Riveirolle maistui täysi pistepotti. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter väänsi kovan työn jälkeen lauantaina 2-1-voiton KTP:sta ja jatkaa tiukasti kärkipään taistelussa sarjataulukossa.

Interin päävalmentaja José Riveiro oli tyytyväinen lopputulokseen, mutta miehestä huomasi, että kuuma ottelu oli jättänyt vielä tunteet pintaan. Espanjalaisluotsin mukaan ensimmäiset 60 minuuttia meni täysin odotettua käsikirjoitusta noudattaen.

– Hankala ensimmäinen puoliaika, kun vastustaja puolusti niin alhaalla. He suojelivat kentän tärkeitä sektoreita kurinalaisesti ja välttivät menetyksiä vaara-alueilla. Olimme kärsivällisiä ja peli oli kontrollissamme. Yksi paha tilanteenvaihto tuli menetyksestämme, mutta he eivät saaneet sitä hyödynnettyä. Se oli oikeastaan ainoa hyökkäys, minkä vastustaja sai aikaiseksi.

– Olimme hyvässä tasapainossa. Pari kertaa saimme aukaistua heidän puolustusmuotonsa, mutta emme onnistuneet hyökkäysten päättämisessä, Riveiro summasi ensimmäisen puolikkaan.

Inter vei peliä Juuso Hämäläisen punaiseen korttiin asti. Riveiron mukaan tilanteesta ei olisi pakko ollut antaa ulosajoa.

– Olimme siihen asti mielestäni parempi joukkue kentällä, kunnes menetimme yhden pelaajan. Peli oli täysin meidän kontrollissamme, vaikka taistelu kentällä oli tiukkaa.

– Minun näköpaikastani se ei ollut punaisen arvoinen rike. Pikemminkin keltaisen. Tuomari antoi tilanteessa vielä hyödyn vastustajan hyökkääjälle, joka ei onnistunut maalinteossa. Ei sen jälkeen pitäisi näyttää enää punaista korttia. Emme ole olleet tällä kaudella kovin onnekkaita tuomioiden kanssa. Tuntuu, että joka pelissä tapahtuu jotain, mutta se on asia, mikä ei ole meidän omassa kontrollissamme, valmentaja harmitteli.

Riveiron mielestä Interin parasta antia oli lauantain ottelussa joukkueen sitoutuminen.

– Me näytimme, että olemme tarpeeksi kypsiä pelaamaan, kun vastustaja tulee tällaisella äärimmäisen puolustusvoittoisella taktiikalla meitä vastaan. Tämä ei ole viimeinen kerta, kun vastustajan lähestymistapa otteluun on tällainen. Ei etenkään näissä meidän kotipeleissä.

– Olin tyytyväinen joukkueemme kollektiiviseen puolustuspeliin, kun jouduimme vajaalle. He (KTP) eivät saaneet yhtä puskuyritystä enempää aikaiseksi. Lopetimme pelaamisen hieman toisen maalimme jälkeen, jolloin he pääsivät iskemään lähinnä kosmeettisen osuman. Tämän päiväinen sitoutuminen ja kypsyys tulee olemaan tärkeää tulevaisuutta ajatellen.

Interin avausmaali lämmitti Riveiron mieltä. Laadukkaat keskitykset olivat olleet ennen tätä melko vähissä.

– Suurin osa meidän keskityksistä ennen sitä jäi heidän linjansa ensimmäiseen mieheen. Yleensä toimitus ei päätynyt edes boksiin asti, mutta se ei ole niin helppoa. Kenttä on, mitä se on. Pallo tekee usein juuri ennen ratkaisevaa hetkeä jonkun ylimääräisen pompun väärään suuntaan tai vastaavaa. Kentän kuntoa on vaikea havaita tv:n välityksellä tai katsomosta, mutta pelaajat kärsivät siitä lähes joka toiminnassaan, Riveiro kommentoi.

Lisää uutisia