AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2021

Assehnoun innolla Huuhkajien matkaan – ”Se on iso juttu minulle”

Assehnoun innolla Huuhkajien matkaan – ”Se on iso juttu minulle”

Jasin Assehnoun sai kutsun Huuhkajiin.

FC Lahden Jasin Assehnoun on valittu Markku Kanervan luotsaamaan Suomen A-maajoukkueeseen Ruotsi-otteluun. Ottelu on joukkueen viimeinen leiritys ennen EM-kisoja. Ruotsi-ottelu pelataan vieraskentällä 29.5. ja joukkue kisoihin valitaan 1.6.

Hyvän viime kauden ja loistavan talvikauden pelannut lahtelaislaituri Jasin Assehnoun valittiin ensimmäistä kertaa mukaan A-maajoukkueeseen. Aikaisemmin Assehnoun kuului alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin. Nyt 22-vuotias pelaaja on valmis ottamaan vastuuta myös Huuhkajien riveissä.

– Valinta tuntuu tosi hyvältä ja olen ylpeä, että sain kutsun ja pääsen edustamaan Suomen A-maajoukkuetta. Se on iso juttu minulle ja minun perheelle. Odotan innolla, että pääsen näkemään omaa tasoani. Joukkueessa on hyviä pelaajia, jotka pelaavat kovissa seuroissa ja kovissa liigoissa, joten pääsen näkemään, missä mennään. Uskon, että suurin syy, että tähän asti on päästy, on ollut kova työ. Minulla on pitkä matka takana, mutta vielä on pitkä matka edessä. Työn pitää jatkua ja minun pitää luottaa ja uskoa itseeni ja toivottavasti sitä kautta niitä hyviä asioita tapahtuisi, Assehnoun aloittaa FC Lahden sivuilla.

Assehnounin matka liigapelaajaksi on ollut pitkä, mutta nuorella pelaajalla on ollut tärkeitä tukijoita. Perheen lisäksi hän nostaa FC Espoossa ja FC Lahdessa nuorukaista valmentaneen Ilir Zenelin ja FC Lahteen Assehnounin hankkineen Toni Korkeakunnaksen. Assehnoun kiittää nöyränä kaikkia tähänastisella matkalla auttaneita ihmisiä, mutta korostaa, että matka on vasta alussa.

– Perhe on ollut se suurin, äiti ja isä ovat auttaneet minua todella paljon. Ja totta kai Ilir Zeneli. Hän on auttanut minua paljon jo FC Espoosta asti. Olen kehittynyt hänen seurassaan paljon. Toni Korkeakunnas oli minun ensimmäinen liigavalmentaja ja hän luotti minuun heti, kun tulin Lahteen. Iso kiitos siitä Korkeakunnakselle, hän otti minut hyvin vastaan ja antoi vastuuta. Hän uskoi minuun. On myös todella paljon muita ihmisiä, joita voi kiittää, Assehnoun päättää nöyränä.

Lisää uutisia