AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 15.5.2021

Veikkausliiga kutsuu pääministeri Marinin ja ministeri Kiurun tutustumaan terveysturvalliseen jalkapallo-otteluun

Veikkausliiga kutsuu pääministeri Marinin ja ministeri Kiurun tutustumaan terveysturvalliseen jalkapallo-otteluun

Ratinan stadionilla on katsomopaikka noin 17 000 katsojalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Avoin kirje pääministeri Sanna Marinille ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle.

Arvoisat pääministeri Sanna Marin ja peruspalveluministeri Krista Kiuru,

Covid-19 -pandemia on vaikuttanut merkittävästi yhteiskuntaan alkukeväästä 2020 saakka ja useat tahot ovat väistämättä joutuneet kärsimään välttämättömistä rajoitustoimista. Yhteiskunnan pyörien pyörimisen kannalta nyt keväällä aloitettu rajoitustoimien asteittainen purkaminen on kuitenkin yhtä lailla välttämätöntä ja kaikille tervetullutta.

Suomalaisen jalkapallon miesten pääsarjassa Veikkausliigassa terveysturvallisuus edellä järjestettiin jo viime vuonna yli sata ottelua Palloliiton kanssa yhteistyössä tehtyjen erittäin yksityiskohtaisten ja tiukkojen ohjeitten mukaisesti, eikä näistä tapahtumista lähtenyt liikkeelle ensimmäistäkään todennettua tartuntaketjua. Vajaan kuukauden kuluttua miesten maajoukkueemme matkustaa historiallisiin EM-kisoihin ja kotimaisen pääsarjan mielenkiinto on myös poikkeuksellisen korkealla.

Haluammekin kutsua teidät seuraamaan Veikkausliigan ottelua. Jokainen seuroistamme voi samalla esittää, miten järjestelyt Veikkausliigan ottelussa käytännössä sujuvat voidaksenne muodostaa omakohtaisen kokemuksen pohjalta mielipiteenne siitä, onko otteluihin turvallista ottaa yleisöä suuremmassa määrin.

Vaikeiden aikojen keskellä on jokainen, ja te etenkin, joutunut taiteilemaan sanoman ja sen välittämisen kanssa. Jalkapallokatsomo tarjoaa hienon urheilutapahtuman ja raittiin ulkoilman lisäksi myös mahdollisuuden kannustaa täysin äänenpainoin ja sen enempää miettimättä, spontaanisti. Jalkapallo on parasta paikan päällä – ja myös turvallista – sen kokee ja todistaa parhaiten itse osallistumalla.

Veikkausliigaa pelataan 11 paikkakunnalla ympäri Suomen ja olette tervetulleita joko erikseen tai yhdessä seuraamaan vapaavalintaista Veikkausliigaottelua – esimerkiksi Helsingissä tai Tampereella, perinteikkäässä Porissa Veikkausliigajalkapalloa ei valitettavasti tällä kaudella nähdä. Veikkausliigan otteluohjelma kokonaisuudessaan on nähtävissä Veikkausliigan verkkosivuilla.

Mikäli alkavan kesän sää osoittautuu koleanpuoleiseksi, niin tarjoamme lämmikkeeksi myös valitsemanne ottelun kotijoukkueen kaulaliinan. Toki värin tunnustaminen – mikäli ilmaus tässä sallitaan - lisää tunnelmaa myös lämpimämmällä kelillä.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan pari päivää ennakkoon sähköpostitse tiedotus@veikkausliiga.com mihin otteluun olette halukas saapumaan paikalle ja järjestämme teille pääsylipun – sillä hetkellä vallitsevia rajoituksia noudattaen.

Kunnioittavasti,

VEIKKAUSLIIGA

Kaarlo Kankkunen
puheenjohtaja

Timo Marjamaa
toimitusjohtaja

Lisää uutisia