AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2021

"Vahva hallinta maalipaikoiksi" - Valakari uskoo KuPS:n löytävän maalijyvän

"Vahva hallinta maalipaikoiksi" - Valakari uskoo KuPS:n löytävän maalijyvän

Simo uskoo tehojen löytyvän. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on tuore Suomen Cupin mestari, mutta Veikkausliigassa kuopiolaiset metsästävät tiistaina kauden ensimmäistä voittoaan - ja ensimmäistä maaliaan - FC Lahden vieraana.

Kahdessa ensimmäisessä Veikkausliigaottelussa vastassa KuPS:lla on ollut sarjan parhaimpia puolustuksia, eivätkä kuopiolaiset ole juhlineet maalipaikoilla. Tuloksena FC Interin vieraana oli 0-1-tappio ja HJK:ta vastaan kotona maaliton tasapeli.

Vaikka kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalinteossa ei ole vielä onnistuttu, on päävalmentaja Simo Valakari hyvin luottavaisena tulevaan.

- Meidän oma pallollinen pelaamisemme on toiminut tosi hyvin jo usean kuukauden ajan. Parannettavaa meillä on siinä, miten saadaan vahva hallinta muutettua viimeisellä kolmanneksella vaarallisiksi maalipaikoiksi. Tähän olemme pyrkineet löytämään keinoja ja uskonkin, että pienten viilausten kautta pääsemme jatkossa enemmän tekopaikoille.

- Meillä on hyökkäyspäässä paljon hyviä pelaajia, jotka pystyvät muuttamaan nämä maalipaikat maaleiksi, Valakari arvioi.

FC Lahti -KuPS Lahden stadionilla tiistaina 11.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia