vko.18 // 8.5.2021

​KuPS vei Suomen Cupin 2021 – HJK kaatui rangaistuspotkuilla

KuPS juhlii Suomen Cupin voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on Suomen Cupin mestari kaudella 2021. HJK kaatui lauantaisessa finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Finaali Olympiastadionilla oli tasaista vääntöä alusta saakka. KuPS joutui toisella jaksolla alivoimalle Daniel Carrillon toisen varoituksen jälkeen, mutta HJK ei pystynyt hyödyntämään miesylivoimaansa.

Ratkaisua haettiin jatko-ottelusta maalittomana päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen. Osumia ei jatko-ottelun 30 minuutin aikanakaan nähty, joten siirryttiin rangaistuspotkukilpailuun.

Ratkaisuksi muodostui lopulta HJK:n neljä 11-metrinen, kun KuPS:n maalivahti Otso Virtanen torjui Luis Henriquen laukauksen. Kaikkien muiden onnistuttua KuPS vei rangaistuspotkukilpailun nimiinsä 5-4 ja cupin mestaruuden ensi kertaa 32 vuoteen.