vko.18 // 7.5.2021

SJK nousi jälleen tasapeliin (SJK-HIFK 1-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK aloitti Veikkausliigan kahdella ottelulla ensimmäiseen viikkoon, ja molemmat päättyivät samoin 1-1 luvuin. Nyt vastassa oli Helsingin IFK, joka onnnistui menemään ensin johtoon sivuvapaapotkusta tulleella puskumaalilla, mutta SJK tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin.

Juuri ennen pelin alkua nähtiin erikoinen episodi, kun erotuomariksi otteluun nimetty Antti Munukka loukkaantui ja ei voinut viheltää ottelua. Erotuomariksi tuli 4.tuomariksi nimetty Juuso Sariola. Munukka toimi 4.tuomarina laidalla.

Ottelun ensimmäinen puolikas ei suuria tarjonnut, ja kuvaavaa onkin, että ensimmäinen veto kohti maalia tuli vasta kun peliä oli pelattu jo yli puolituntia. Pyry Hannola oli vetäjänä, mutta veto oli sen verran heppoinen, että Markus Uusitalolla oli helppo työ liimata pallo vierailijoiden maalilla. SJK Sai kyllä pallon pariin otteeseen vaarallisen näköisesti HIFK:n boksiin, mutta molemmilla kerroilla pallo menetettiin ennen kunnon maalintekoyritystä.

Vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla syntyi HIFK:n toimesta, kun SJK:n kulman jälkeen pallo hieman karkasi Niko Markkulalta keskiviivan tuntumassa, ja Pipe Saez pääsi yksin karkumatkalle kohti SJK:n maalia. Ville Tikkanen ehti kuitenkin häiritsemään, ja kun Pipe koitti syöttää palloa toiselle laidalle, oli Jesse Öst nappaamassa sen haltuunsa. Tauolle mentiin siten maalittomassa tilanteessa, ja vain yksi veto kohti maalia molemmilta joukkueilta saaliina.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu 57 minuuttia, sai myös HIFK ensimmäisen vedon kohti maalia. Se lähti kaukaa keskialueelta ja Öst nappasi pallon itselleen. Myös SJK sai tilanteen hetkeä myöhemmin, kun pallo pelattiin nopean hyökkäyksen jälkeen oikeaan laitaan, ja siellä Emmanuel Ledesmalle. Ledesma keskitti maalin eteen Tucolle, mutta Tucon pusku suuntautui suoraan HIFK-maalivahti Markus Uusitalon syliin.

74' minuutilla HIFK sai vaparin vaarallisesta paikasta, laidan ja boksin välimaastosta, SJK:n vasemmalta puolelta. Siitä pallo toimitettiin kovaa etutolpalle, missä Aldayr Hernandez puski pallon takakulmaan. Heti maalin jälkeen Moshtagh Yaghoubi lensi ulos, kun mies heilutteli käsimerkkejä SJK:n katsomoon ja hänellä oli keltainen alla.

78' minuutilla SJK puolestaan sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, oikealta laidalta. Pallo pelattiin takatolpalle Daniel Håkansille, joka keskitti maalin eteen. Pallo näytti ottavan Sakari Mattilaa käteen, mutta erotuomari Juuso Saarela levitti kätensä ja SJK sai vain kulmapotkun. Niko Markkula keskitti kulman aivan maalin eteen ja sieltä Jake Jervis puski sen taka-alakulmaan.

SJK sai vielä pelin lopussa paineen HIFK:n maalille ja muutaman tilanteenkin, mutta ei enää lisämaaleja. Pisteet tasataan toista kertaa tällä viikolla. Positiivista SJK:n kannalta molemmissa tasapeleissä kuitenkin oli, että molemmilla kerroilla joukkue nousi takaa tasoihin.