AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 7.5.2021

​63 A-maaottelun Huuhkaja palaa kotiin – Kasper Hämäläinen Ykkösen TPS:n riveihin kesällä

​63 A-maaottelun Huuhkaja palaa kotiin – Kasper Hämäläinen Ykkösen TPS:n riveihin kesällä

"Kappe" TPS:n riveissä reilu 10 vuotta sitten. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan ohella myös Ykkösessä nähdään mielenkiintoisia pelaajasiirtoja ja TPS räjäytti melkoisen pommin perjantaina.

TPS saa riveihinsä todella kovan paluumuuttajan, kun Kasper Hämäläinen palaa Turkuun heinäkuussa. Hämäläisen nykyinen sopimus Tšekin liigan FK Jablonecin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa. 34-vuotias keskikenttäpelaaja on solminut TPS:n kanssa kauden 2023 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Sopimus astuu voimaan, kun heinäkuun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa. Hämäläinen lähti TPS:stä maailmalle Veikkausliigakauden 2009 jälkeen.

- Pelaan nyt vielä vähintään 2,5 vuotta, sopimukseen sisältyy optio sen jälkeenkin, jos jalka vielä nousee. Olen pelannut koko ajan Tšekissä ja kunto on erittäin hyvä. Nyt on aika asettua kotiseudulle, on erittäin hienoa palata takaisin, Hämäläinen hehkuttaa TPS:n verkkosivuilla.

Hämäläinen on pelannut urallaan pääasiassa keskikentällä, yleensä hyökkäävämmässä, mutta myös puolustavamassa roolissa. Hänellä on kokemusta myös puhtaana hyökkääjänä.

- Koko Tintin johtama TPS:n projekti on todella mielenkiintoinen. Uskon, että TPS:n nostaminen takaisin huipulle on realismia. Se ei tapahdu päivässä, mutta meillä on olemassa hyvät työkalut.

- Olen keskustellut Tintin kanssa, niin joukkueen pelaamiseen liittyvistä asioista, kuin itse joukkueestakin. Uskon tuovan mukanani kokemusta, rutiinia ja ammattimaisuutta. Hyökkäävää roolia on tiedossa, Hämäläinen tietää.

Hämäläinen opiskelee pelaamisen ohessa myös Kansainvälisen Pelaajayhdistyksen FIFPro Online Academy -ohjelmassa urheilujohtamista. Hämäläisen paluuseen vaikuttivat myös hänen opintonsa sekä pelaajauran jälkeinen aika.

- Olen todella tyytyväinen, kun Tepsi esitteli fiksun ja tarkoin harkitun kokonaiskuvionsa tulevaisuuden suhteen. Haluan valmistautua hyvissä ajoin myös pelaajauran jälkeiseen aikaan, opinnot ovat loppusuoralla ja päättyvät vuodenvaihteessa, Hämäläinen kertoo.

Lisää uutisia