AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2021

"Haluan olla paras pelaaja ja näyttää kaikille" - FC Lahden Jasin Assehnounilla kovat tavoitteet

"Haluan olla paras pelaaja ja näyttää kaikille" - FC Lahden Jasin Assehnounilla kovat tavoitteet

Jasin Assehnoun haluaa jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti odottaa alkaneella kaudella paljon viime kaudella yhdeksän Veikkausliigamaalia viimeistelleeltä Jasin Assehnounilta.

Lahden valmistautuminen tulevaan liigakauteen on mennyt kohtuullisen hyvin, joskin parantamisen varaa on ollut. Tie Suomen Cupissa tyssäsi lohkovaiheeseen ja valmistautumista kauteen on häirinnyt esimerkiksi maaliskuinen kahden viikon koronakaranteeni.

– Mielestäni meillä on hyvä joukkue kasassa. Joukkueena olemme vieläkin kypsempiä kuin viime kaudella. Meillä oli viime kaudella paljon nuoria pelaajia, jotka pelasivat ensimmäistä kunnon ehjää kautta. Pyritään siihen, ettei tulisi enää niitä sulamisia, mitä tuli viime kaudella monessa pelissä. Yritän itse saada vieläkin paremman kauden, Assehnoun sanoo.

– Haluaisin olla pelaaja, joka johtaa joukkuetta ja ottaa tarvittaessa harteilleen. Sitä kautta yritän nostaa oman ja joukkueen tasoa. Totta kai haluan olla joka osa-alueella parempi kuin viime kaudella – luoda enemmän paikkoja, enemmän syöttöjä ja maaleja. Haluan olla paras pelaaja ja näyttää kaikille, mitä osaan.

Assehnoun on kulkenut urallaan pitkän tien ja puhjennut nyt kukkaan FC Lahdessa aiemmilta kausilta jo FC Espoosta tutun päävalmentajan Ilir Zenelin alaisuudessa.

– Olin tosi iloinen siitä, että Ilir tuli. Hän on tosi hyvä ja kunnianhimoinen valmentaja. Hän tietää mitä tekee ja hakee. Ilir tuntee minut ja minä hänet, ja se auttoi myös viime kauden onnistumiseen, Assehnoun kiittelee.

– Tavoitteena on aina pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittoon. Kun koko ajan treenaat, treenaat ja treenaat, niin kyllä se itseluottamus tulee sitä kautta. Jos teet töitä asioiden eteen, se itseluottamus tulee luonnollisesti, Assehnoun lataa.

Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat piirtyneet Assehnounille mieleen selkeiksi.

– Toivottavasti päästäisiin tavoitteeseemme top-3 joukkueena. Kauden jälkeen tavoitteenani on lähteä omien unelmien perään. Toivottavasti pääsisin hyvään seuraan ja liigaan, missä pääsisin ottamaan seuraavan stepin, Assehnoun päättää.

Lisää uutisia