vko.17 // 2.5.2021

KuPS ja HJK tasasivat pisteet (KuPS-HJK 0-0)

KuPS ja HJK päätyivät tasapeliin. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura avasi pistetilinsä jalkapallon Veikkausliigassa sunnuntaina. KuPS ja HJK pelasivat vauhdikkaan ja fyysisen väännön ja lopulta pisteet jaettiin 0-0 numeroin.

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen pelattiin pelitapahtumien suhteen hyvin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet hallitsivat palloa pitkiäkin ajanjaksoja, mutta todella vaarallisiin maalipaikkoihin ei avausjakson alkupuoliskolla päästy.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne tuli pari minuuttia ennen tauolle siirtymistä. HJK:n Lucas Lingman pääsi 16-alueen tuntumassa kiinni irtopalloon, mutta keskikenttäpelaajan kierteinen laukaus viuhui hiuksenhienosti KuPS:n maalin takatolpan ohi.

Kummatkin joukkueet pyrkivät hakemaan ottelussa kuskin paikkaa pallokontrollin kautta, mutta pallonhallinta ei johtanut suoraan kunnollisiin maalintekotilanteisiin.

Ottelun toisen puoliajan alkajaisiksi HJK sai ottelun parhaan maalintekopaikan. Keskityspallon jälkeen toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Riku Riski pääsi yrittämään aivan avopaikasta, mutta Otso Virtanen venytti haamutorjuntaan.

Kuopiolaisista Santeri Haarala ja Anton Popovitch pääsivät kumpikin kertaalleen hyvään vetopaikkaan, mutta HJK-vahti Hugo Keto pysäytti molemmat lähentely-yritykset. Myös toppari Diogo Tomas oli kulmapotkuissa elementissään, mutta viimeinen tarkkuus puskuista puuttui.

Ottelussa KuPS:n paidassa debytoi myös tuore pelaajavahvistus Henry Uzochukwu. Oikean wing-backin roolissa täydet minuutit urakoinut nigerialainen vaikuttikin ensimmäisen ottelun otannalla olevan erinomainen lisä joukkueeseen.

Vaikka ottelussa maaleja ei nähtykään, Keskuskentän sunnuntai-illassa nähtiin vauhdikas vääntö, jossa tunteita osoitettiin niin kentällä, kuin myös kentän ulkopuolellakin. Tasainen ottelu antoi myös mielenkiintoiset lähtökohdat ensi viikon lauantaina pelattavaan Suomen Cupin finaaliin, jossa KuPS ja HJK kohtaavat seuraavan kerran.