AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 1.5.2021

Noah Nurmi sai oppia ammattilaiselämästä Esbjergissä – ”Ihan eri maailma kuin Suomessa”

Noah Nurmi sai oppia ammattilaiselämästä Esbjergissä – ”Ihan eri maailma kuin Suomessa”

Noah Nurmi vietti pari vuotta myös Tanskassa. (Kuva: Juha Tamminen)

20-vuotias Noah Nurmi on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta kokea ammattilaiselämän ulkomailla, kun hän siirtyi 16-vuotiaana tanskalaisseura Esbjergin riveihin. Nurmi piti kokemusta hyvänä ja opettavaisena, vaikka lopullinen läpimurto edustusjoukkueeseen jäi tekemättä.

Nurmi siirtyi tammikuussa 2017 Esbjergiin ja pääsi debytoimaan myös edustusjoukkueessa yhdessä ottelussa, mutta suurimmaksi osaksi hän pelasi seuran reservijoukkueessa ja junioreissa. Kokemus kovassa ammattilaisjoukkueessa oli kuitenkin antoisa.

- Se oli hyvä ja opettavainen aika kaikin puolin. Siellä näki millaista ammattilaisen elämä on ja mitä se vaatii. Se on ihan eri maailma kuin Suomessa. Siellä on kova paine läsnä koko ajan, mutta nautin kyllä joka hetkestä. Se oli opettavaista sekä kentällä että sen ulkopuolella, Nurmi kertoo.

Yhtenä esimerkkinä eroihin Suomeen Nurmi nostaa esille vaatimustason. Vaikka kentällä pelaajat puhalsivat yhteen hiileen, niin harjoituksissa ei armoa annettu eikä pyydetty.

- Treeneissä kilpailu on todella kovaa. Niissä kaikki taistelevat kaikkia vastaan, mutta peleissä pelataan sitten yhdessä. Treeneissä ajetaan omaa asiaa eteenpäin ja yritetään näyttää valmentajalle. Tietyllä tapaa olet yksin ja sen kanssa pitää pystyä pärjäämään. Se täytyy tiedostaa eikä antaa omista arvoistaan periksi.

Nurmi tuli Interiin lainalle viime kaudella ja turkulaisseura lunasti hänet omakseen tehden hänen kanssaan heti kauden 2023 loppuun kestävän sopimuksen. Nurmi on tuonut samalla Tanskassa opitun vaatimustason myös Interiin.

- Tiedän minkälainen tempo siellä oli treeneissä ja yritän omalta osaltani puskea treeneissä kaikki maksimaaliseen suoritukseen. Se kuulostaa vähän kliseiseltä, mutta joka päivä painetaan hommia ja yritetään näyttää koutsille, että on parempi kuin toinen sille pelipaikalle. Sillä tavalla mennään myös eteenpäin, Nurmi muistuttaa.

FC Interin kausi jatkuu maanantaina, kun se kohtaa vieraskentällä FC Lahden. Ottelu Lahden stadionilla alkaa kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia