AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.17 // 1.5.2021

Hakan Salomo Ojala: ”Odotan koko joukkueelta selkeää tasonnostoa”

Hakan Salomo Ojala: ”Odotan koko joukkueelta selkeää tasonnostoa”

Salomo Ojala uskoo Hakan parantavan viime kaudesta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka säilytti viime kaudella sarjapaikkansa sijoituttuaan Veikkausliigassa kymmenenneksi. Hyökkääjä Salomo Ojalan mukaan joukkueella on tällä kaudella edellytykset parempaan.

Viime kauteen lähdettäessä Ojalan harjoituskausi meni penkin alle loukkaantumisten takia eikä hän ollut vielä täydessä iskussa kauden alettua. Hiljalleen maalitykki alkoi päästä kuntoon ja loppukaudesta nähtiinkin alkukauteen verrattuna täysin erilainen Ojala. Silloin jälki olikin tuhoisaa ja hän oli varmistamassa Hakalle sarjapaikkaa tärkeillä maaleillaan muun muassa FC Honkaa ja KuPS:aa vastaan. Tänäkin talvena pienet vaivat ovat kiusanneet Ojalaa.

- Harjoituskausi on ollut vähän rikkonainen ja tässä on ollut pari pientä loukkaantumista. Nyt olen päässyt kuitenkin taas kuntoon. Harmittaa, kun on ollut vähän takaiskuja, muttei voi mitään, Ojala toteaa koskilaisten verkkosivuilla.

Viime kauteen verrattuna Hakan pelitapa on kokenut pienoisia muutoksia tähän kauteen. Talven trendisanana on pyörinyt dynaamisuus, jolla tarkoitetaan entistä aggressiivisempaa, aktiivisempaa ja eteenpäin pyrkivää pelaamista.

- Olemme vieneet peliä enemmän siihen, että prässäämme enemmän korkealta ja yritämme pitää tempoa yllä. Se sopii minulle ihan hyvin, vaikken olekaan ihan hullu prässääjä eikä se ole ominaista pelityylilleni, mutta yritän kehittää pallotonta pelaamistani. Pallollista peliä kehitän sitten, kun saamme prässättyä pallon ja sitä pelataan minulle, ja yritän sitten joko rakentaa maalipaikkaa tai syöttää muille.

Viime kaudella Haka vältti putoamisen sijoittuen sarjassa kymmenenneksi. Tällä kaudella tavoitteet ovat korkeammalla.

- Odotan koko joukkueelta selkeää tasonnostoa täksi kaudeksi ja, että heti kauden alussa saataisiin voittoja. Viime kausi oli monille pelaajille ensimmäinen Veikkausliigassa - itselleni mukaan lukien - ja odotan meidän olevan nyt paljon valmiimpia. Odotan sekä itseltäni että joukkueelta kovempaa suoritusta kuin viime kaudella, ja tosi hyvällä suorituksella taistelemme paikasta kuuden parhaan joukossa, Ojala alleviivaa.

FC Hakan kausi alkaa maanantaina HIFK:n vieraana. Ottelu Bolt Arenalla alkaa kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia