AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.17 // 28.4.2021

Tommi Jyry palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen Veikkausliigakentille – ”Se oli tosi hieno hetki”

Tommi Jyry palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen Veikkausliigakentille – ”Se oli tosi hieno hetki”

Tommi Jyry oli loukkaantumisen vuoksi sivussa koko viime kauden. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n Tommi Jyryn viime kausi meni penkin alle juuri ennen kautta tulleen loukkaantumisen vuoksi, joka piti hänet sivussa pelikentiltä koko kauden ajan. Jyry kuntoutui talvella kuitenkin täyteen iskuun ja teki paluun Veikkausliigan kentille kauden avausottelussa FC Interiä vastaan.

Vaikka KuPS hävisi ottelun 0-1, niin Jyrylle itselleen ottelu oli erityinen.

- Se oli tosi hieno hetki. Se oli palkinto siitä työstä mitä olen tehnyt ja nautin joka hetkestä. Se oli itselleni hieno ja vähän tunteellinen hetki, Jyry palaa kauden avausottelun tunnelmiin.

Kun muut pelaajat harjoittelivat viime kaudella kentällä, niin Jyryn päivät kuluivat pitkälti salilla yksin treenatessa. Kuntoutuksen eteneminen suunnitelmien mukaan auttoi kuitenkin puskemaan tiukan prosessin läpi.

- Se oli kovaa hommaa. Siinä joutui tekemään pidempää päivää salilla kuin jos olisi vain ollut treeneissä, että pääsisin hyvässä kunnossa takaisin. Se oli pitkä prosessi, mutta tiesin että se pitää saada hyvään kuntoon, ja se oli siinä mielessä motivoivaa. Kuntoutus eteni suhteellisen nopeasti ja pienistä stepeistä tuli aina iso buusti.

Jyry myöntää kuntoutuksen ja viime kauden olleen hänelle henkisesti raskas.

- Valehtelisin, jos sanoisin, ettei se ollut tiukka paikka. Teki tiukkaa katsella pelejä katsomosta tai kotoa, eikä pystynyt auttamaan joukkuetta. Sitten, kun pikkuhiljaa pääsin mukaan joukkueen arkeen, niin se alkoi helpottaa ja siitä oppi nauttimaan ja arvostamaan, ettei ota mitään enää itsestäänselvyytenä.

Pitkän kuntoutuksen jälkeen hän tuntee palanneensa takaisin henkisesti vahvempana kuin aiemmin.

- Kyllä koen, että se on kasvattanut minua henkisesti. Vaikka kuinka ikävä asia tulisi vastaan, niin yritän nähdä hyvät puolet. Henkisesti olen paljon vahvempi ja opin arvostamaan omaa terveyttäni. Enää eivät pienet asiat hetkauta, Jyry kertoo.

Lisää uutisia