AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.17 // 28.4.2021

Luottopuolustaja Coubronne: "Pelaaminen Eurooppa-liigassa on mahdollista FC Lahden kanssa"

Luottopuolustaja Coubronne: "Pelaaminen Eurooppa-liigassa on mahdollista FC Lahden kanssa"

Jean-Christophe Coubronne tähyää menestykseen FC Lahden kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli sai heti alkuvuodesta mieluisia uutisia, kun kahden kauden aikana joukkueen luottopelaajaksi sementöitynyt ranskalainen Jean-Christophe Coubronne allekirjoitti jatkosopimuksen kaudelle 2021.

Puolustuslinjan laidalla parhaiten viihtyvä Coubronne on perintöä ajalta, jolloin Sami Ristilä oli FC Lahden peräsimessä, mutta on onnistunut osoittamaan tärkeytensä myös Zenelin alaisuudessa. 31-vuotias Coubronne on alun perin Sochaux'n kasvatti ja kokemusta on kertynyt niin Novaran riveistä Italiasta kuin Olhanensesta Portugalista. Portugali liittyy myös kiinteästi siirtoon Suomeen.

- Fabrizio Piccareta oli valmentajani Portugalissa ja kun hänestä tuli Inter Turun päävalmentaja, hän soitti minulle ja tarjosi sopimusta. Lopulta kuitenkin Piccaretan ja Interin seurajohdon välit olivat niin tulehtuneet, ettei sopimusta koskaan päästy allekirjoittamaan. Samanaikaisesti Kotkasta tarjottiin sopimusta ja päätin siirtyä sinne pelaamaan, kertoo Coubronne.

Ykkösessä Coubronne pelasi siinä määrin vahvan kauden, että hänen otteensa tuli huomatuksi myös Veikkausliigassa. Kauden päätteeksi Sami Ristilä tarjosi miehelle sopimusta ja paikkaa FC Lahden joukkueesta kaudelle 2019.

Coubronne on pelannut vahvat kaksi kautta Kuhnureissa. Nouseminen Veikkausliigan tasaisimpien suorittajien joukkoon on herättänyt kiinnostusta myös muualla. Viime kauden jälkeen Puolasta ja Ranskasta tarjottiin mahdollisuutta sopimuksiin tammikuun siirtoikkunan aikana. Näihin kuvioihin liittyi kuitenkin tietynlaisia epävarmuustekijöitä, joten Lahden lyödessä vuoden vaihteessa painetta sopimusneuvotteluihin, oli päätös lopulta helppo.

- Pidän Lahdessa siitä, että täällä pyritään pelaamaan hyvää, pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Joukkue on myös motivoitunut ja taistelutahto korkealla. Se on hieno piirre, että meiltä ei kukaan saa mitään ilmaiseksi, sanailee Coubronne.

Ranskalainen uskoo viime kauden kuudennen sijan jättäneen joukkueelle sopivasti hampaankoloon, ja koko Ilir Zenelin luotsaama ryhmä uhkuu intoa saavuttaa asioita, joista lahtelaiset jalkapallon ystävät voivat olla ylpeitä. Coubronnella on selkeä näkemys siitä, keitä FC Lahden pelaajia kannattaa erityisesti seurata tulevalla kaudella.

- Assehnoun pelasi vahvan viime kauden ja hän haluaa osoittaa, ettei kyse ollut vain sattumasta. Hän tulee ehdottomasti vielä pelaamaan korkeammalla tasolla. Myös Zeqiri saattaa lyödä Veikkausliigassa läpi, jos hän on tehokas maalinedustalla.

Talvella kiinnostusta oli Niin Puolasta kuin Ranskastakin, mutta Coubronne tarttui FC Lahden jatkosopimustarjoukseen ja katseet ovat nyt tiukasti menestyksessä Kuhnureitten kanssa.

- Peräkkäiset nousut Italiassa [Novaran kanssa] on tähän saakka urani paras saavutus. Se oli hienoa aikaa. Unelmoin kuitenkin vielä pelaamisesta Eurooppa-liigassa. Lahden riveissä uskon tämän olevan täysin mahdollista, sanoo Coubronne.

Lisää uutisia