AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 24.4.2021

Interin Hämäläinen hamuaa mestaruutta – ”Kyllä minä sen kullan haluan”

Interin Hämäläinen hamuaa mestaruutta – ”Kyllä minä sen kullan haluan”

Juuso Hämäläinen havittelee mestaruutta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin monivuotinen toppari Juuso Hämäläinen on valmis uuteen liigasesonkiin. Hän odottaa José Riveiron johtamalta ryhmältä jälleen menestyksekästä kautta.

Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet espanjalaisluotsin johdolla hopeajuhliin.

– Aina me pyrimme parantamaan. Ihan sama, mitä me teemme. Ei saa pysyä kylläisenä. Muuten helposti taantuu ja taso laskee. Olemme saaneet pidettyä ryhmän nyt yllättävän hyvin kasassa. Ei suurta vaihtuvuutta ja tullut pari lisäystä. Valmennus on pätevää, joten kyllä uskon, että lähdemme taistelemaan samalla tavalla kuin kahdella viime kaudella, puolustaja ennakoi Interin sivuilla.

Hämäläinen uskoo, että kauden isossa kokonaiskuvassa suurimmat menestyspaineet saa sysätä muiden seurojen harteille.

– Kaikki tietävät, että HJK:n, KuPS:n ja SJK:n budjetit ovat paljon isommat kuin meillä. Meidän pitää tehdä ne pienet asiat senkin takia hyvin. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että valmennuksen ei tarvitse siitä muistuttaa. Pitää olla nälkäinen ja haluta vielä nähtyä enemmän.

Ennen kahta edellistä hopeakautta Interissä, Hämäläinen pelasi kolme vuotta Rovaniemen Palloseurassa. Viimeisin vuosi pohjoisessa tuotti niin ikään hopeisen mitalin.

– Minä olen tässä vähän miettinyt, että kumpi olisi hienompi saada, kymmenen hopeaa putkeen vai se kulta, Hämäläinen naurahtaa.

Leikki jää nopeasti sikseen.

– Kyllä minä sen kullan haluan, mutta ei se ole minua mitenkään muuttanut. Olen aina antanut kaikkeni. Totta kai se (kulta) on ollut lähellä. Se tulee, jos on tullakseen. Pitää pysyä nälkäisenä ja yrittää parhaansa. Mitään pakkomiellettä siitä ei kannata ottaa, Hämäläinen korostaa.

Lisää uutisia