AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.16 // 23.4.2021

Alkavan kauden kokenein pelaaja Aleksi Paananen TS:lle: "Ne ovat vain numeroita"

Alkavan kauden kokenein pelaaja Aleksi Paananen TS:lle: "Ne ovat vain numeroita"

Aleksi Paananen on tärkeä palanen Interin pelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauteen 2021 lähdetään FC Interin Aleksi Paanasen pitäessä kärkipaikkaa pelattujen otteluitten määrässä.

Kokeneista Veikkausliigapelaajista Mika Ääritalo, Ville Saxman ja Sami Rähmönen jättivät kentät kauden 2020 jälkeen ja Paananen nousi näin aktiivipelaajien ykköseksi 269 ottelullaan. 28-vuotiaana Interin keskikenttämies on vielä parhaassa peli-iässään.

Paananen ei panisi pahakseen, vaikka ottelulukema olisi pienempikin – toisaalta lukema myös kertoo omaa komeaa kieltään.

– Olisi ollut kiva pelata muussakin liigassa. Mutta kun miettii, miten Veikkausliiga on kehittynyt, niin se nostaa saavutusta korkeammalle. Mutta minulle ne ovat vain numeroita, jotka eivät muuta merkitse, Paananen totesi Turun Sanomille.

Siilinjärveltä lähtöisin oleva Paananen debytoi Veikkausliigassa KuPS:ssa kaudella 2010. Tie vei FC Lahteen kaudelle 2015 ja edelleen Interiin, jossa alkaa nyt kolmas kausi. Interissä Paananen on noussut erittäin tärkeään rooliin ja iso osatekijä tässä on päävalmentaja José Riveiro.

– Kaikki pelisysteemit ja mitä koutsi haluaa meidän kentällä tekevän, ovat olleet minulle aika luontaisia. Tuntuu, että se on ollut jo olemassa siellä syvemmällä, ja kertoo meillä olevan samantyyppinen ymmärrys futiksesta, Paananen toteaa.

Riveiro tarttui Interin peräsimeen syksyllä 2018 ja omien sanojensa mukaan tarttui ensi töikseen luuriin ja soitti Paanaselle. Tästä alkoi yhteistyö, johon Paanasen tavoin Riveiro on enemmän kuin tyytyväinen.

– Kahdessa vuodessa hänen kehityksensä keskikentän keskustassa on ollut minun silmissäni uskomatonta. Uskon, että Aleksi pelaa 250 peliä lisää Veikkausliigassa, jos haluaa ja pysyy terveenä, Riveiro sanoo.

Mikäli Riveiron ennustus pitää paikkaansa, Paananen nousee vielä omille lukemilleen. Kaikkien aikojen ottelutilaston kärjessä on Toni Huttunen 441 Veikkausliigaottelullaan. Paananen pelaa lauantaina mitä todennäköisimmin 270. ottelunsa Veikkausliigassa.

FC Inter – KuPS Veritas Stadionilla lauantaina 24.4. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia