AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.16 // 22.4.2021

KuPS:n Henri Toivomäki luottavaisena kauteen – ”Meillä on tosi nälkäinen ryhmä”

KuPS:n Henri Toivomäki luottavaisena kauteen – ”Meillä on tosi nälkäinen ryhmä”

Henri Toivomäki luottaa KuPS:aan. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS aloittaa kautensa Veikkausliigassa lauantaina kohtaamalla FC Interin vieraskentällä. KuPS on nostettu monissa ennakkoarvioissa mestarikandidaatiksi ja joukkueeseen täksi kaudeksi liittynyt Henri Toivomäki ei pidä puhteita tuulesta temmattuna, vaan hänellä on vahva usko joukkueeseen.

KuPS on Toivomäelle tuttu seura, sillä hän pelasi kuopiolaisseurassa kaudella 2018. Sen jälkeen seuraavat kaksi kautta vierähtivät HJK:ssa, jonka jälkeen hän palasi taas Kuopioon.

- Viihdyin silloin vuonna 2018 todella hyvin ja mukana on vielä paljon samoja pelaajia kuin silloin. Se helpotti paluuta, kun tietyt toimintatavat ja kaupunki olivat jo tuttuja ennestään, Toivomäki kertoo.

KuPS:n talvikausi on ollut tulosten valossa vahva, sillä joukkue ei ole hävinnyt ainuttakaan peliä ja voittanut yhtä lukuun ottamatta muut. Toivomäen mukaan tulosten eteen on kuitenkin vuodatettu paljon hikeä talven aikana.

- Talvikausi on mennyt tosi hyvin tulosten puolesta. Olemme myös tehneet kovasti hommia sen eteen, että tulosta tulee. Meillä on tosi nälkäinen ryhmä, joka tekee tosi kovaa duunia sen eteen, että olisi seuraavana päivänä parempi. Meillä on joukkueessa paljon laadukkaita pelaajia ja kovalla työllä olemme saaneet pelin toimimaan.

KuPS:n joukkueessa on ollut vaihtelevuutta viime kauteen verrattuna ja muun muassa Simo Valakari on tullut päävalmentajaksi. Uudet palikat – Toivomäki mukaan lukien – ovat kuitenkin loksahtaneet hyvin kohdilleen.

- Joukkueessa on tapahtunut muutoksia, mutta pelaajien ominaisuudet ovat osuneet hyvin yhteen keskenään. Olemme tehneet koko talven töitä sen eteen, että peli klikkaisi.

Yhtenä osoituksena KuPS:n vahvasta talvikaudesta on se, että joukkue selvitti tiensä Suomen Cupin finaaliin, jossa vastaan asettuu HJK. Toivomäki ei kuitenkaan vielä uhraa ajatuksiaan Suomen Cupille. Suomen Cupin finaali pelataan 8.5. Olympiastadionilla.

- Hyvä, että Suomen Cupin finaali pelataan heti alkuun. Se on tosi mielenkiintoinen matsi ja motivoiva tapahtuma, jossa on isot panokset. Meillä on tässä kuitenkin pari liigamatsia sitä ennen, ettei sitä peliä vielä ajatella. Mielestäni on hyvä, että se pelataan Olympiastadionilla, sillä se on neutraali kenttä ja vieläpä vaikuttava ympäristö, vaikkei yleisöä välttämättä peliin pääsekään.

KuPS:n kausi starttaa FC Interin vieraana lauantaina. Ottelu Veritas Stadionilla alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia