AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2021

Saku Savolainen avaa tämän kauden KuPS:aa – ”Iso muutos viime kauteen verrattuna”

Saku Savolainen avaa tämän kauden KuPS:aa – ”Iso muutos viime kauteen verrattuna”

Saku Savolaisen mukaan tällä kaudella tullaan näkemään erilainen KuPS kuin viime vuonna. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on muuttunut viime kauden jälkeen paljon sekä taustojen että pelaajiston suhteen. Joukkueen palaset ovat kuitenkin loksahtaneet hyvin kohdilleen talven aikana ja Saku Savolainen uskoo joukkueen mahdollisuuksiin tällä kaudella.

KuPS:n kokoonpano on muuttunut viime kauden jälkeen jonkin verran ja Simo Valakari on tullut päävalmentajaksi. Valakarin myötä myös joukkueen pelitapa on muuttunut viime kaudesta. Vaihtuvuudesta huolimatta joukkueen tulokset ovat talven aikana olleet hyviä eikä kuopiolaisjoukkue ole kokenut yhtään tappiota ja lisäksi se on raivannut tiensä Suomen Cupin finaaliin.

- Iso muutos viime kauteen verrattuna. Paljon on tullut uusia pelaajia, mutta joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja olemme saaneet hyviä tuloksia. Voimme lähteä luottavaisena kauteen, Savolainen kertoo.

Savolainen myöntää, että on hieman yllättynyt kuinka nopeasti joukkueen palaset ovat loksahtaneet talven aikana kohdilleen.

- Saimme nopeasti Simon antamasta juonen päästä kiinni ja olemme toteuttaneet hänen toivomaa pelitapaa. Tietenkin meillä on muutamia samoja pelaajia viime kaudesta, mutta niidenkin suhteen on tapahtunut muutoksia pelipaikkojen suhteen ja ryhmityksen muodossa.

Viime kaudella KuPS totuttiin näkemään räväkkänä ja vauhdikkaana joukkueena, joka pyrki nopeasti vastustajan maalille. Tällä kaudella tullaan näkemään erilainen KuPS.

- Nyt yritämme murtaa linjan kerrallaan. Viime vuonna menimme enemmän nopeasti ylöspäin emmekä ottaneet paljon riskejä. Nyt maltamme pelata linjojen ohi, muttei se tarkoita ettemmekö myös pystyisi pelaamaan nopeasti, Savolainen avaa kuopiolaisten tämän kauden pelityyliä.

KuPS aloittaa Veikkausliigakautensa lauantaina 24.4. kohtaamalla vieraskentällä FC Interin.

Lisää uutisia