AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 18.4.2021

Teemu Tainio vaatii Hakalta parempaa – ”Emme ole missään nimessä olleet parhaimmillamme”

Teemu Tainio vaatii Hakalta parempaa – ”Emme ole missään nimessä olleet parhaimmillamme”

Teemu Tainio on luottavainen, että joukkue saa pelinsä uomiin ennen sarjakauden avausta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka on hävinnyt kolme edellistä harjoitusotteluaan ja joukkue hioo vielä peliään kuntoon Veikkausliigakauden alkua ajatellen. Päävalmentaja Teemu Tainio tietää joukkueen pystyvän parempaan ja uskoo Hakan olevan valmis sarjan käynnistyessä.

Haka hävisi maanantaina SJK:lle 1-2 ja sitä ennen alla on tappiot TPS:lle ja HJK:lle. Tainio ei ole ollut tyytyväinen joukkueen viimeaikaisiin otteisiin.

- Kun mietimme viimeisiä pelejä, niin emme ole missään nimessä olleet parhaimmillamme. En ole ollut kauhean tyytyväinen tekemiseen. Sitä dynaamisuutta olemme halunneet tuoda ja sen tyyppisiä pelaajia olemme yrittäneet hommata. Ehkä tämä sarjan siirtyminen satoi nyt meidän laariimme, Tainio miettii Hakan MustavalkoTV:n haastattelussa.

Tainio on muuttanut Hakan tämän kauden pelaamista nopeammaksi ja aktiivisemmaksi.

- Viime vuonna päästimme aivan liikaa maaleja ja olimme tosi passiivisia. Sen halusimme ehdottomasti muuttaa. Sitä olemme nyt tässä työstäneet ja joissakin peleissä se on toiminut hyvin ja joissakin ei.

Viime kaudella Haka sijoittui sarjassa kymmenenneksi, mutta täksi kaudeksi tavoitteet on hilattu kuuden parhaan joukkoon.

- Se on ehdottomasti se meidän tavoite, mutta se vaatii edelleen meiltä sen nappisuorituksen. Meillä on siihen kuitenkin täydet mahdollisuudet. Kunhan saamme yläkerran jätkät sairastuvalta mukaan, niin uskon meillä olevan sinne kaikki saumat, mutta se vaatii hyvää onnistumista. Nyt meillä on laatua ja leveyttä enemmän kuin viime kaudella.

Hakan kausi alkaa 3.5. HIFK:n vieraana.

Lisää uutisia