vko.15 // 18.4.2021

​AC Oulu haki voiton RoPS:sta – "Itseluottamuksen kannalta tärkeä juttu"

Jyrki Ahola näki vielä paljon varaa parantaa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu pääsi voiton makuun sunnuntaina kukistamalla Rovaniemen Keskuskentällä pelatussa harjoitusottelussa RoPS:n 2-1 (1-1).

Ottelun alku oli AC Oululle hankala ja RoPS meni johtoon jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä rangaistuspotkusta. Oululaiset löysivät jyvän kuitenkin nopeasti ja Aapo Heikkilä tasoitti Niklas Jokelaisen syötöstä. 33. minuutilla syntyi voittomaali, kun Jere Kallisen keskitys laidalta painui suoraan takanurkkaan.

Enempiä maaleja ottelussa ei nähty, vaikka RoPS haki toisella jaksolla voimalla tasoitusta.

Vaikka voitto irtosikin, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola myönsi, että Veikkausliigassa pärjätäkseen pitää pystyä parempaan.

– Meillä on vielä paljon tekemistä. Avausjaksolla nähtiin ensimmäisen kympin jälkeen hyviä asioita, mutta RoPS oli hyvä toisella. Itseluottamuksen kannalta voitto oli meille tärkeä juttu, Ahola näki Lapin Kansan mukaan.

Oululaiset pelasivat kahden harjoitusottelun viikon. Tiistaina se kävi häviämässä mestarisuosikki HJK:lle 4-0.

– Näihin kahden pelin viikkoihin pitää tottua, kun niitä on vastassa liigassakin. Ahola totesi.

AC Oulu: Juhani Pennanen, Miika Koskela, Rafinha (45. Ruxi), Jarkko Hurme, Henrik Ölander, Obed Malolo, Jere Kallinen, Samu Alanko (60. Kevin Larsson), Niklas Jokelainen (60. David Popa), Aapo Heikkilä (74. Ikonen), Fareed Sadat (65. Anselmi Nurmela)

Lähde: Lapin Kansa