AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2021

"Voitto ja nollat omissa lämmittävät" - SJK kaatoi KPV:n selvin numeroin

"Voitto ja nollat omissa lämmittävät" - SJK kaatoi KPV:n selvin numeroin

Täysi 90-minuuttinen maistui Joonas Sundmanille. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK voitti KPV:n lauantaina pelatussa harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla 3-0 luvuin.

Ottelun ensimmäinen vartti oli varsin tasainen, joskin SJK piti enemmän palloa ja loi vaarallisimmat paikat, mitä pidemmälle ottelussa mentiin. Ensimmäisen kerran pallo kävi tolpassa noin 20 minuutin kohdilla.

SJK:n ensimmäinen maali syntyi, kun Denys Oliinyk ja Tuco pelasivat hyvän seinän vasemmalla puolella KPV:n boksissa. Pallo tuli takaisin Tucolle ja tämä sijoitti sen komeasti takatolpan kautta sisään, kun kello näytti 27:ttä peliminuuttia. SJK:n toinen maali syntyi edellisen syöttäneen Oliinykin toimesta. Nyt syötön tarjoili Emmanuel Ledesma, hyvällä nostolla, aivan rangaistuspilkun kohdille. Oliinykilta myös varma viimeistely.

Toisella jaksolla maalia saatiin odottaa aina reiluun tuntiin saakka, kun SJK teki tunnin kohdalla viisi vaihtoa. Vaihdosta sisään tullut Daniel Håkans kuljetti pallon omalta puoliskolta ylös, syötti vasempaan laitaan Murilolle, joka pisti sen pystyyn niin ikään vaihdosta tulleelle Robin Sidille boksiin. Sid kaadettiin ja erotuomari osoitti pilkkua. Pallon taakse vaihdosta tullut Jake Jervis, ja tämä täräytti pallon varmasti aivan tolpan juureen ja taululle 3-0.

Vielä aivan pelin lopussa, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai KPV ensimmäisen vaarallisen tilanteensa sivuvapaapotkusta. Pallo tuli takatolpalle, mistä se jatkettiin maalin eteen, ja maalissa Jesse Öst joutui ottamaan ensimmäisen torjunnan. Siitä SJK pääsi vielä nopeaan vastahyökkäykseen, jota johti Daniel Håkans. Håkans juoksi yksin läpi koko kentän, mutta KPV-maalivahti Sergei Lazarev tuli hyvin vastaan ja onnistui torjumaan läpiajon. Siten ottelu päättyi 3-0 luvuin.

– Pitkästä aikaa pääsi pelaamaan. Vuosi vierähtänyt viimeisestä ysikymppisestä. Tuntui hyvältä, että on saanut taas paikat kuntoon ja päässyt takaisin joukkueen mukaan.

- Voitto kotikentällä lämmittää myös aina, varsinkin kun pidettiin nollat omissa. Kausi tulee sieltä aika nopeasti. Joukkue kuntoon ja kautta kohden, sanoi armeijan ja loukkaantumiset taakseen viimein jättänyt Joonas Sundman.

SJK: Jesse Öst MV, Rodrigo Arciero, Nikko Boxall, Joonas Sundman, Cristhian Valencia (76. Ville Tikkanen), Murilo, Jude Arthur (60. Daniel Håkans), Pyry Hannola (60. Hope Akpan), Denys Oliinyk (60. Robin Sid), Ariel Tuco Ngueukam (60. Jake Jervis) ja Emmanuel Ledesma (60. Gustaf Backaliden)

Lisää uutisia