AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2021

"Tiivis puolustuspeli ja iskut vastahyökkäyksillä" - KTP:lla selvät teemat Haka-otteluun

"Tiivis puolustuspeli ja iskut vastahyökkäyksillä" - KTP:lla selvät teemat Haka-otteluun

KTP matkaa Valkeakoskelle lauantaina. (Kuva: Mikko Mäkelä)

KTP:n Veikkausliigaan valmistava harjoituskausi on kääntymässä loppusuoralle. Kotkalaiset pelaavat viimeistä edellisen treenimatsin FC Hakaa vastaan Valkeakoskella lauantaina.

KTP matkustaa Valkeakosken Tehtaan kentälle samoilla teemoilla, jotka olivat keskeisiä edellisessä FC Lahti-ottelussa.

– Tavoitteena on saada aikaan tiivis puolustuspeli ja iskeä sitten vastahyökkäyksillä. Minusta onnistuimme näissä asioissa Lahdessa aika hyvin. Ainoa asia mikä jäi kaivelemaan, oli isäntien myöhäinen 2–1 voittomaali. Treenipelejä mitä treenipelejä, mutta kyllähän niitäkin on ihan kiva voittaa, päävalmentaja Argo Arbeiter huomauttaa.

Kotkan luotsi joutui seuraamaan Lahden kamppailua kotisohvalta 113 kilometrin päästä Kisapuistosta. Arbeiter tunsi pelipäivän aamuna itsensä flunssaiseksi ja varotoimena hän jäi pois Jyrkilän bussista.

– Kävin koronatestissäkin, eikä sieltä kuulunut mitään hälyttävää, Arbeiter selvittää.

KTP:lla on Haka-pelissä käytettävissä periaatteessa koko rosterinsa. Toistaiseksi poissa on vain keskikentän nuori Kimi Kolsi, joka on tällä hetkellä mukana yhteistyöseura Peli-Karhujen vahvuudessa.

– Kimi on opiskeluihinsa liittyvässä työharjoittelussa viisi-kuusi viikkoa, eikä voi juuri nyt toteuttaa meidän päivittäisohjelmaamme, kertoo Arbeiter.

KTP:n treenaavaan kokoonpanoon on viimeisimpänä palannut nigerialaistoppari Michael Ogungbaro, joka kärsi alaraajavammasta.

– Michael pukee peliasun Valkeakoskella ja ottaa alkulämpimät, mutta nähtäväksi jää, päästämmekö häntä vielä kentälle. JIPPO-matsissa sitten viimeistään, pohtii valmentaja.

Runsas viikko sitten Argo Arbeiter paljasti, että KTP hakee vielä vahvistusta keskikentän-hyökkäyksen alueelle. Kysymys on yhdestä miehestä, ja nimikin Arbeiterilla jo oli, mutta oli toisaalta hyvä, ettei hän sitä kertonut. Sittemmin vaihtoehtoja on ollut muitakin, eikä vieläkään ole valmista.

– Korona jarruttaa tässäkin hommassa. Lähtömaa, testit ja karanteeniaika on muun muassa otettava huomioon, kun pelimiehiä tänne värvätään, Arbeiter toteaa.

Argo Arbeiterin mielestä KTP:n peli ei ole vielä valmista liiga-avaukseen, mutta…

– Toivottavasti se on sitä sitten jo parin viikon kuluttua.

FC Haka - KTP Tehtaan kentällä lauantaina 17.4. kello 15.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Aamulehden sivuilla. Palvelu on tarjolla tilaajille, mutta muillekin tilaus on helppo tehdä suoraan Aamulehden sivuilta.

Lisää uutisia