AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2021

SJK hakee oikeaa kokoonpanoa KPV:ta vastaan - "Tarvitsemme ehjiä kokonaisuuksia"

SJK hakee oikeaa kokoonpanoa KPV:ta vastaan - "Tarvitsemme ehjiä kokonaisuuksia"

"Honsu" hakee toimivaa kokoonpanoa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla harjoitusottelussa KPV:n ja haussa SJK:lla on ennen kaikkea valmius Veikkausliigan alkamiseen.

SJK kohtaa vielä ennen 3.5. osaltaan alkavaa Veikkausliigakautta KPV:n lisäksi AC Oulun, joka tulee OmaSp Stadionille lauantaina 24.4. Alla on hyvä ottelu FC Hakaa vastaan, mutta päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan vielä tarvitaan hiomista.

– Kyllä me vielä se kaksi peliä tarvitaan, että saamme eräänlaisen aloituskokoonpanon hahmotelman. Tarvitsemme ehjiä kokonaisuuksia, sillä niitä ei ole meillä ollut liikaa, kun olemme talvella paljon vaihdelleet, ja olemme jakaneet peliaikaa, Honkavaara pohtii.

– Meillä on oikeastaan kaksi kenttäryhmitystä, joita olemme viime aikoina käyttäneet. Ja vaihdoilla pystymme muuttamaan vähän sitä meidän pelitapaa. Se on positiivinen juttu. Viime kaudella se oli jollakin tapaa vähän meidän heikkous, että emme olleet taktisesti hirveän muuntautumiskykyisiä. Jouduimme silloin aika lailla sopeutumaan siihen mitä pelaajat tekevät. Nyt tuntuu, että olemme ottaneet siinä aika isoja harppauksia.

Itsestään palaset eivät paikoilleen loksahda etenkin kun tarkoituksena on löytää erilaista käyttökelpoisia variaatioita.

– Välillä se on vähän kivuliasta, kun prosessi kestää, mutta meidän pitää vaan selvittää näistä pelaajista asioita. Ja jalkapallossa ne asiat pitää vain aika paljon selvittää pelaamalla. Kokeilla pelaajia eri roolissa ja katsoa kuinka he siihen pystyvät sopeutumaan. Nyt meillä on aika paljon tietoa vaikkapa Denys Oliinykista tai Emmanuel Ledesmasta, että pystyykö he pelata vaikkapa kymppipaikkaa, puhdasta kymppiä yksin keskellä kenttää ja kuinka Tuco pelaa tavallaan vähän reunemmassa kuin keskellä.

- Valmentajan unelma olisi tietenkin, että kaikki napsuisi automaattisesti ihan itsestään kohdilleen. Mutta joskus niitä asioita pitää vain vähän prosessoida ja kokeilla. Nyt meillä sitä tietoa on ja olen sillä tavalla hyvin tyytyväinen, toteaa Honkavaara.

Valkeakoskelle lähdettäessä SJK:lla oli maalivahtiongelma, kun Walter Viitala loukkasi itseään pääsiäisenä Suomen Cupin puolivälierässä ja sitä edeltävällä viikolla Jesse Öst loukkasi itseään harjoituksissa. Nyt tämän lauantain peliin Jesse Öst tekee kuitenkin paluun SJK:n maalille. Viitala on todennäköisesti vielä sivussa ainakin tästä ottelusta. SJK:n kapteeniksi viime viikolla jälleen valittu Mehmet Hetemaj joutuu puolestaan alaraajaoperaatioon, mistä toipuminen kestää muutaman viikon. Sivussa on myös Tero Mäntylä, jolla on ollut viime viikkoina pienempää vammaa, mutta hän on samalla sivussa tästä ottelusta onnellisen perheenlisäyksen johdosta.

SJK - KPV lauantaina 17.4. kello 17.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä täältä.

Lisää uutisia