AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2021

Robert Ivanov muistelee Espoon vuosiaan lämmöllä - "Iso kiitos koko Hongan organisaatiolle"

Robert Ivanov muistelee Espoon vuosiaan lämmöllä - "Iso kiitos koko Hongan organisaatiolle"

Robert Ivanov Hongan riveissä viime kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Vielä viime kaudella Veikkausliigaa FC Hongan riveissä pelannut toppari Robert Ivanov on noussut vahvasti Huuhkajien rinkiin ja kolkuttelee EM-kisajoukkueen portteja.

Ivanov on edennyt omaa polkuaan Huuhkajiin. Hänellä ei ole tilillään yhtään poikien maaottelua ja 18-vuotiaana Ivanov luuti vielä Kolmosessa FC Myllypuron riveissä.

Vuonna 2016 Ivanov siirtyi Kakkosessa pelaavasta FC Viikingeistä saman sarjatason FC Honkaan ja olikin lopulta Veikkausliigaan nopeasti nousseen seuran yksi tärkeimpiä pelaajia. Kaiken kaikkiaan 23-vuotiaana Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Ivanov pelasi Hongassa viidellä kaudella. Veikkausliigaotteluita tilille kertyi lopulta 69 kappaletta ja maaleja viisi.

Hän muistelee noita aikoja elämänsä parhaimpina aikoina.

- En olisi uskonut, että vietän itähelsinkiläisenä parhaat aikani Espoossa. Minulla oli Hongassa hyvää tuuria, koska sain loistavaa valmennusta. Minun annettiin tehdä virheitä ja olla oma itseni. Sitä kautta kypsyin omalla tavallani ja ehkä se sitten palkitsi lopulta. Nyt pystyn pelaamaan jo ulkomailla ja suuri kiitos siitä kuuluu koko Hongan organisaatiolle. Kehityin niin ihmisenä kuin pelaajana, Ivanov sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Viime syksynä tie vei Puolan pääsarjaan ja Warta Poznanin riveissä Ivanov on noussut luottopelaajaksi. Kontulan Urheilijoiden kasvatti onkin kauteensa tyytyväinen, mutta ei vaivaa päätään sen suuremmin EM-kisavalinnoilla kuin muillakaan tulevaisuuden suunnitelmilla.

- Olen koko kauden asennoitunut siihen, että jos pelaan hyvin täällä ja joukkue onnistuu, on se paras juttu minulle itselleni EM-kisoja ajatellen. Paikka siellä tulee, jos on tullakseen, mutta en sitä sen suuremmin ajattele. Olisihan se mahtava juttu päästä mukaan, mutta täällä Puolassakin on vielä monta peliä jäljellä.

Lisää uutisia