AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.15 // 15.4.2021

HJK:n Riku Riskillä selvät askelmerkit kauteen: "Tavoite on toistaa sama kuin viime vuonna"

HJK:n Riku Riskillä selvät askelmerkit kauteen: "Tavoite on toistaa sama kuin viime vuonna"

Riku Riski tähyää lisätehoja. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK-paidassa pelaavista Riskin veljeksistä vanhempi 31-vuotias Riku on kokenut ja monipuolinen hyökkääjä, joka teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo 16-vuotiaana TPS:n paidassa.

Maskun palloseuran ja TPS:n kasvatti on pelannut ulkomailla Puolassa, Ruotsissa, Norjassa ja lyhyen lainapestin Skotlannissa. Riski saapui Klubiin 2018 ja voitti heti Suomen mestaruuden.

– Olen laitapelaaja, mutta pystyn pelaamaan kaikkia kolmea roolia hyökkäyksessä, eli ihan kärjessä ja molemmilla laidoilla. Hyökkäyksessä odotetaan tietenkin tehoja, ja niitä pyrin tuomaan joukkueelle mahdollisimman paljon, Riski kertoo.

– Vuosi ennen Suomeen tuloa minusta tuli enemmänkin laitapelaaja. Sitä ennen pelasin enemmän puhtaasti hyökkääjänä tai keskikenttäpelaajana. Aika paljon on tullut surffailtua paikalta toiselle, mutta täällä olen tykännyt siitä, että rooli kentällä on vakiintunut.

Kirjallisuuden parissa vapaa-aikaansa viettävä ja veljensä Roopen tapaan rauhallinen Riku ei tee itsestään numeroa kentän ulkopuolella.

– Kopissa olen aika hiljainen ja pysyn omissa oloissani ja osallistun keskusteluun, jos koen sen tarpeelliseksi, Riski kertoo.

Viime kaudella saavutettu tuplamestaruus oli koko joukkueelle hieno saavutus, ja myös Riku Riski haluaa lähteä jahtaamaan toista perättäistä tuplaa.

– Ihan ensimmäinen tavoite on toistaa sama mitä tehtiin viime vuonna eli voittaa liiga ja Suomen Cup. Se oli mahtava fiilis! Henkilökohtaisesti tavoite on tuoda enemmän tehoja kuin viime kaudella. Kun ikää tulee, pitää myös huolehtia siitä, että kroppa pysyy kunnossa, Riski summaa kauden tavoitteet.

Lisää uutisia