AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2021

Hallitsevalla maalikuninkaalla isot odotukset: "Niissä tavoite on mennä pitkälle"

Hallitsevalla maalikuninkaalla isot odotukset: "Niissä tavoite on mennä pitkälle"

Roope Riski teki viime kaudella 16 maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n verkkosivujen Edustusjoukkueemme tutuksi -sarjassa vuorossa ovat nyt hyökkääjät.

Viime kauden maalikuningas 29-vuotias Roope Riski on pelannut vuosia ulkomailla muun muassa Saksassa, Italiassa ja Itävallassa. Maskun Palloseurassa uransa aloittanut TPS-kasvatti teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo vuonna 2010 TPS:n paidassa. Tammikuussa 2011 Riski teki sopimuksen Italialaisen Cesenan kanssa, ja Riskin Serie A -debyytti oli maaliskuussa 2011 Laziota vastaan. Italiasta Riskin ura on kulkeutunut useiden lainasopimusten kautta Klubi-paitaan.

– Roolini hyökkääjänä on aika yksinkertainen, yrittää tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta voittamaan. Totta kai hyökkääjän rooliin kuuluu nykyään paljon muutakin kuin vain maalien tekoa. Isossa osassa on puolustamisen aloittaminen ylhäältä ja prässääminen, Riski kertoo HJK:n verkkosivuilla.

– Täällä olen mielestäni kehittynyt pallollisessa pelaamisessa ja puolustamisessa. Ulkomailla pelatessa rooli on ollut hieman erilainen, ja pallonhallintaa on ollut vähemmän.

Viime kausi oli Riskille henkilökohtaisesti hyvä, sillä mies oli Veikkausliigan maalikuningas. Alkavalla kaudella on tarkoitus jatkaa siitä mihin joukkueen kanssa päätettiin viime kausi.

– Tämän vuoden tavoitteet ovat aika lailla samat kuin viime vuonna: jatkaa siitä mihin joukkueen kanssa jäätiin, Riski summaa kauden tavoitteet.

– Kukaan ei ole ilmeisesti voittanut tuplaa kahta kertaa putkeen, joten se olisi hienoa saavuttaa. Viime vuonna tehtiin siinä mielessä historiaa, että saatiin HJK:lle kolmas tähti, siitä on hyvä jatkaa. Tänä vuonna tulevat myös Europelit ja niissä tavoite on mennä pitkälle.

Lisää Riskin ajatuksia voi lukea täältä.

Lisää uutisia