vko.15 // 13.4.2021

HJK kaatoi AC Oulun vakuuttavin lukemin

Roope Riski osui kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina FC Interin kaatamalla paikan Suomen Cupin finaaliin sinetöinyt HJK jatkoi valmistautumista tulevaan Veikkausliigakauteen ja kaatoi tiistaina AC Oulun maalein 4-0 (3-0).

HJK lähti otteluun odotetusti avauskokoonpanolla, jossa vastuuta jaettiin myös vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille. Maalilla aloitti Jakob Tånnander, puolustuslinjassa nähtiin Dylan Murnane ja Matti Peltola, ja keskikentällä Saku Heiskanen sekä Casper Terho.

Jo ottelun avausminuutit tarjosivat odotetun mukaista esimerkkiä joukkueiden voimasuhteista. Klubi prässäsi ahneesti korkealta, eikä AC Oulu voinut muuta kuin purkaa pallon puolta kenttää kohti. HJK:n hallitessa palloa vierailijat vetäytyivät suosiolla matalaan blokkiin, jota Klubi pyrki puhkomaan melko nopeillakin siirroilla.

HJK onnistui iskemään avausmaalin jo kuudennella minuutilla, ja vieläpä komealla tavalla. Peltolan upea pystysyöttö AC Oulun puolustuslinjan taakse tavoitti Riku Riskin, jonka komeasta tarjoilusta boksissa pääsi nauttimaan Terho.

Räväkän alun jälkeen ottelu seesteytyi ja tempo laski. Vieraatkin onnistuivat luomaan hyökkäyspeliään, mutta laihoin tuloksin. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Roope Riski sen sijaan käytti paikkansa hyväkseen. Suomen Cupissa viidesti verkkoja pöllyttänyt hyökkääjä haistoi erinomaisesti vastustajan alimman pelaajan syötön, katkaisi sen ja siirsi pallon kliinisesti verkkoon tuplaten Klubin johdon.

Sama mies kaunisteli vielä reilu minuutti ennen taukoa lukemiksi 3-0, kun Riski laukoi tarkasti pallon yläkulmaan AC Oulun maalivahdin Yann Fillionin seuratessa vetoa voimattomana.

Klubi jatkoi iloista hyökkäyspeliään ja pallo päätyi oululaisten verkkoon vain minuutin pelin jälkeen. Pallo pelattiin vasemmassa laidassa vauhtiin Murnanelle, jonka erinomainen keskitys tavoitti maalinedustalta Luís Henriquen, ja täysin vapaana ollut brasilialainen viimeisteli ensimmäisen osumansa Klubissa voimakkaalla puskulla.

Avausjakson tapaan AC Oulu onnistui hetkittäin ottamaan pallonhallinnan, mutta todellista uhkaa vieraat eivät onnistuneet luomaan Klubin päätyyn. HJK tunnisti pelin eri vaiheet hyvin, ja isäntien pakka pysyi tiiviinä omassa päässä.

Loppua kohden tilanteen revettyä kentällä alkoi näkymään harjoitusottelun henki, ja kovin intensiteetti katosi. AC Oulu haki vielä lohtua kavennusmaalista, mutta vaihtojenkin jälkeen HJK jatkoi erinomaista puolustuspeliä.

Enempää maaleja ei Helsingissä nähty ja voitto kirjattiin Klubille tyylipuhtaasti 4-0. HJK sai ottelusta erinomaista pelituntumaa ja onnistumisia useille pelaajille, ja kokonaisuudessaan kamppailu oli erinomainen esitys sarjanousijaa vastaan.

HJK: Tånnander, Murnane, Peltola, Tenho (61. O'Shaughnessy), Untersee (79. Wallius) Ri Riski, Bubacar (61. Gaucho), Heiskanen, Terho (79. Rogerson) Luís Henrique, Ro Riski (46. Valenčič)