AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 11.4.2021

​Ilveksen Ilari Mettälän taistelu pahan vamman jälkeen loppusuoralla – "Kova kutina päästä pelaamaan"

​Ilveksen Ilari Mettälän taistelu pahan vamman jälkeen loppusuoralla – "Kova kutina päästä pelaamaan"

Ilari Mettälä on palaamassa pitkän kuntoutusjakson jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime syyskuussa Ilveksen Ilari Mettälä loukkasi jalkansa todella pahasti TPS-ottelussa ja edessä oli pitkä kuntoutus.

Epäilijöitäkin riitti, mutta pelaaja itse oli päättänyt taistella itsensä kuntouksen kautta takaisin entistä vahvemmaksi pelaajaksi. Yli kuuden kuukauden kova työ on saamassa palkintonsa aivan lähipäivinä.

Vammasta on hiukan yli kuusi kuukautta ja nyt ollaan aivan loppusuoralla. Mettälä on joutunut omaa kehoaan kuuntelemaan tarkoin.

- Ihan hyvin on kyllä mennyt. Mielestäni ihan aikataulussa ollaan. Siinä on joutunut kroppaansa kuuntelemaan ja silloin tietysti on vähän raskasta, kun huomaa kovemman treenin jälkeen nilkan vähän kipeytyneen. Silloin ei auta kuin vähän himmata, sellaista taitelua harjoitteleminen on vähän ollut.

- Hiukan on tehnyt mieli mennä kentälle, eikä kuitenkaan siihen pysty. Onhan siinä hiukan henkisiä haasteita seurata sivusta muiden tekemistä, Mettälä tunnustaa.

Kuntoutuksen onnistumiseen vaaditaan pelaajan avuksi ammattilaiset ohjaamaan ja neuvomaan, mutta läheisten tuki on myös erittäin tärkeä. Ilveksen fysioterapeutti Heli Rekimies on ollut isona apuna alusta saakka ja koko matkan varrella.

- Heli on hoitanut kuntoutuspuolen erinomaisesti ja lääkäri Heikki-Jussi Laineelta olen saanut paljon hyviä neuvoja, ja hän on selittänyt tarkalleen mitä nilkalle on käynyt. Joukkue on hienosti tukenut minua ja tietysti vanhemmat, muu perhe ja varsinkin tyttöystävä.

Vain pari viikkoa aiemmin samantapaisesti loukkaantunut Janne Saksela on ollut yksi iso apu.

- Saksela on myös ollut hyvänä tukena, häneltä olen paljon saanut vertaistukea. Olemme vertailleet, mikä toisella on toiminut ja mikä ei, kertoo Mettälä hymyillen.

Mettälä lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa ja mitä lähemmäksi se hetki tulee, sitä vaikeammalta tuntuu olla sivussa.

- Kyllä nyt on todella kova kutina päästä pelaamaan. Nyt olen jo joihinkin harjoituksiin päässytkin mukaan, se on henkisesti todella tärkeää. Muutoinkin joukkueen yhteydessä treenaaminen on antanut mahdollisuuden tutustua uusiin pelaajiin ja syventänyt joukkueeseen kuulumisen tunnetta, kiittelee hän Rekimiehen tapaa kuntouttaa pelaajia joukkueharjoitusten yhteydessä.

Veikkausliigan alkua Ilveksen osalta siirrettiin huhtikuun alusta toukokuun puolelle. Tämä ainakin sopii Ilarille paremmin kuin hyvin.

- Minullehan se oli vähän kuin lottovoitto, kun sarjan alkua siirrettiin. Mukavaahan se olisi olla heti pelien alkaessa kunnossa. Kovia haastajia on joukkueeseen tullut eli kova kilpailu peliajasta on tulossa. Toki sehän on vaan hyvä, siinä sitä kehittyy parhaiten.

- Varmaan alkukaudesta olen sellainen super-sub -tyyppinen pelaaja, naurahtaa hyökkääjä.

Lisää uutisia