AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 10.4.2021

Aati Marttinen hamuaa revanssia HJK:sta – ”Muistamme viime vuoden finaalitappion”

Aati Marttinen hamuaa revanssia HJK:sta – ”Muistamme viime vuoden finaalitappion”

Aati Marttinen haluaa kuitata viime vuoden finaalitappion. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter kohtaa lauantaina Suomen Cupin välierässä HJK:n. Ottelun ennakkoasetelmista ei puutu panoksia.

Inter ja HJK ovat iskeneet viime vuosien aikana useasti yhteen Suomen Cupin ratkaisupeleissä. Vuonna 2018 joukkueet olivat vastakkain finaalissa, jolloin Inter voitti Helsingissä pelatun finaalin 1-0. HJK pääsi viime syksynä maksamaan kalavelkoja, kun se voitti vastaavasti Turussa pelatussa finaalissa Interin 1-0.

Nyt joukkueet ottavat taas mittaa toisistaan kohdatessaan välierävaiheessa. Interin maalivahti Aati Marttisen mukaan turkulaiset janoavat voittoa ottelusta.

- Itse näen tämän ottelun revanssipelinsä. Nyt meillä on revanssin paikka, Marttinen toteaa.

- Uskon joukkueen olevan samalla mielellä. Muistamme viime vuoden finaalitappion ja nyt haluamme kuitata sen, maalivahti jatkaa.

Inter on pelannut koko talven vahvasti ja erityisesti puolustus on pitänyt, sillä Suomen Cupissa sille ei ole vielä tehty maaliakaan.

- Viime pelissä SJK:ta vastaan ei hirveästi tullut tilanteita, joten siitä meni kunnia hyvin pelanneelle puolustukselle. Maalivahdin hommana on sitten torjua, kun tilanne tulee.

Marttinen on jakanut Henrik Moisanderin kanssa torjuntavastuun talven peleissä, kun maalivahdit ovat pelanneet vuorotellen. Marttinen oli tolppien välissä puolivälierässä SJK:ta vastaan.

- Vielä ei ole päätetty kumpi pelaa lauantaina. Treeneissä pitää näyttää ansaitsevansa pelipaikan. Valmentaja tekee sitten viimeisen päätöksen.

HJK on pelannut vakuuttavasti tämän talven peleissä, mutta Marttinen näkee Interillä olevan hyvät mahdollisuudet tuplamestarin kaatoon.

- Onhan heillä heikkouksia, kun ovat maalejakin päästäneet talven aikana. Niihin meidän pitää pystyä iskemään.

HJK:n ja FC Interin välinen Suomen Cupin välierä pelataan Bolt Arenalla kello 18.00 alkaen.

Kaikki Suomen Cupin ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia