AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2021

KuPS:n tehomies Santeri Haarala cupin välierästä: "Isot panokset, normaalia isompi lataus"

KuPS:n tehomies Santeri Haarala cupin välierästä: "Isot panokset, normaalia isompi lataus"

Santeri Haarala on ollut vahvassa vireessä alkuvuoden. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura eteni Suomen Cupissa alkulohkostaan jatkoon puhtaalla pelillä. Esille alkuvuodesta on noussut yksi ehkä yllättäväkin nimi.

Lohkovaiheessa keltamustan kyydin saivat kokea Ilves, SJK ja AC Oulu. Puolivälierissä KuPS jatkoi voittojen tiellä, kun se murjoi Gnistanin nurin Kuopion Keskuskentällä maalein 5-0.

Yksi kevättalven suurimmista yllättäjistä on ollut KuPS:n Santeri Haarala. 21-vuotias Tampereen Ilveksen kasvatti siirtyi tälle kaudelle Kuopioon Turun Palloseurasta. Haarala lunasti paikkansa joukkueessa try-out jakson päätteeksi, eikä valmennuksen ole tarvinnut katua Haaralan pestaamista – alkuvuoden otteluissa Haarala on paukutellut komeat kuusi maalia.

- Hyökkääjänä haluan tietysti tehdä maaleja ja helppohan niitä on tehdä, kun tarjoilu on pelannut aika mukavasti. Meidän pelisysteemissä on mielestäni aika helppoa pelata hyökkääjänä ja valmennus on auttanut minua tosi paljon ohjeistamalla pienissä jutuissa.

- Pelasin nuorempana hyökkääjänä, joten sekin ehkä vähän auttaa pelipaikan omaksumiseen, Veikkausliigassa aiemmin lähinnä laiturina pelannut Haarala kertaa.

Panokset kasvavat kevään edetessä ja lauantaina edessä on Suomen Cupin välierä FC Honkaa vastaan. Tulevasta Honka-ottelusta Haarala povaa tasaista vääntöä, jossa pienet asiat tulevat ratkaisemaan finaalipaikan:

- Molemmat joukkueet tykkäävät pitää palloa, joten syöttötarkkuudessa meidän pitää olla huolellisia. Pelissä on isot panokset ja sitä kautta varmasti normaalia isompi lataus, kaksinkamppailupelaaminen korostuu ja siihen meidän pitää olla valmiita, Haarala miettii.

Suomen Cupin välierä KuPS – FC Honka lauantaina 10.4. kello 15.00 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Kaikki Suomen Cupin ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia