AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.14 // 7.4.2021

Hakan maalivahtilupaus ammentaa oppia kokeneemmilta

Hakan maalivahtilupaus ammentaa oppia kokeneemmilta

Aatu Hakala taistelee tällä kaudella peliajasta Aatu Hakalan kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan kanssa talvella sopimuksen tehnyt 20-vuotias maalivahti Aatu Hakala pääsi viime vuonna Tomi Maanojan oppiin ja tällä kaudella hän pääsee katselemaan läheltä Mika Hilanderin toimintaa.

Hakala ja Maanoja muodostivat viime kaudella Gnistanissa joukkueen maalivahtikaksikon Ykkösessä. Hakala aloitti tolppien välissä pelaten ensimmäiset yhdeksän ottelua, mutta sen jälkeen viitta siirtyi Maanojalle.

- Oli hienoa pelata yhdeksän ottelua Ykkösessä, mutta valmentaja päätti luottaa enemmän kokemukseen sen jälkeen. Treenasin sinä aikana tosi hyvin ja yritin ansaita paikkani takaisin. Jos sarjapaikka olisi varmistunut aiemmin, niin olisin varmaan päässyt loppukaudesta vielä pelaamaan. Tilanne oli kuitenkin mikä se oli, Hakala kertoo koskilaisseuran sivuilla.

Gnistanissa ollessan Hakala imi arvokasta oppia kokeneelta Maanojalta.

- Opin häneltä paljon pelinohjauksesta ja aloin ymmärtää sitä mitä maalivahti haluaa omalta puolustuslinjaltaan. Opin "Psykolta" todella paljon. Usein bussimatkoilla keskustelimme ja analysoimme toistemme pelejä. Hänestä oli minulle paljon apua.

Nyt Hakala on tietyllä tapaa Mika Hilanderin opissa, vaikka taisteleekin tiukasti peliajasta hänen kanssaan. Hakala kehuukin kaksikon yhteistyötä.

- Olen tykännyt treenata hänen kanssaan. Hän kertoo myös omia näkemyksiään pelaamisestani ja pyrkii kehittämään minua. Hänkin on erinomainen pelin ohjaamisessa ja pystyn harjoittelemaan sitä entistä enemmän.

Hakalalla on kova jano kehittyä maalivahtina entistäkin paremmaksi.

- Maalivahtina minulla on nopeat jalat ja refleksit. Olen tosi kova treenaamaan ja haluan oppia ja kehittyä. Pelinohjausta yritän kehittää vielä ja imeä oppia muilta. Jalalla pelaaminen on nykyään niin isossa osassa maalivahtina olemista ja sitä haluan kehittää edelleen. Se ei ole varsinainen heikkous, mutta siinä on vielä kehitettävää.

Lisää uutisia