AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.14 // 6.4.2021

​SS: Kuopion Keskuskentän stadionhanke etenee – päätöksiä jo kevään aikana?

​SS: Kuopion Keskuskentän stadionhanke etenee – päätöksiä jo kevään aikana?

Kuopiossa saatetaan päästä stadionhankkeen kilpailuttamiseen jo alkukesästä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion kaupunki ja KuPS toivovat Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionin hankesuunnitelman etenevän päätöksentekovaiheeseen vielä kevään aikana.

Kaupunki ja KuPS ovat neuvotelleet Savon Sanomien mukaan yksityiskohdista viimeksi pääsiäisen alla ja perusasioista ollaan jo pitkälle yksimielisiä. Kaupunki etsii leasing-ratkaisua, jossa se vuokraisi stadionin ulkopuoliselta rakennuttajalta ja edelleen tiettyjen tilojen osalta KuPS:lle.

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen näkee, että kaupungin nykyisestä stadionista aiheutuvat 630 000 euron vuosikulut voisivat uuden stadionin myötä hiukan noustakin. Perusteena Pirhosen mukaan olisi "tasokkaampi tuote", mikä tämänhetkisten kaavailujen mukaan tarkoittaisi noin 6000-paikkaista stadionia.

– On selvitelty mikä on järkevin katsojakapasiteetti kokonaisuuden kannalta. Uefan kategoria 3 on se kaikkein tärkein avainsana. Silloin stadionilla pystyisi pelaamaan esimerkiksi Eurooppa-liigan kolmannen kierroksen otteluita, kaupungin liikuntapaikkapalvelujen palvelupäällikkö Saku Kekäläinen kertoo Savon Sanomille.

- Toivottavasti tämän kevään aikana päästään poliittiseen päätöksentekoon. Sen jälkeen vuorossa olisi kilpailutus, Kekäläinen selvittää.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia