AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.14 // 6.4.2021

Aatu Hakala siirtyi Hakaan kehittyäkseen - "Älyttömän tyytyväinen valintaani"

Aatu Hakala siirtyi Hakaan kehittyäkseen - "Älyttömän tyytyväinen valintaani"

Aatu Hakala haastaa Mika Hilanderin Hakan maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

20-vuotias maalivahti Aatu Hakala siirtyi täksi kaudeksi FC Hakan riveihin. Nuori maalivahtilupaus on kerännyt pelikokemusta aina Nelosesta Ykköseen ja nyt hänen tavoitteissaan siintää pelaaminen Veikkausliigassa.

TiPS:n kasvatti on urallaan pelannut myös FC Legirus Interissä, jossa hän pelasi B-juniori-ikäisenä Nelosta ja Kolmosta. Kolme edelliskautta hän pelasi Gnistanissa Kakkosta ja Ykköstä, jossa hän toimi kaksi ensimmäistä kautta joukkueen ykkösmaalivahtina ja viime kaudella hän pelasi yhdeksän ottelua Ykkösessä.

Viime kauden jälkeen nuori maalivahti halusi jättää pääkaupunkiseudun taakseen ja hakea uusia tuulia sekä elämässä että pelillisesti.

- Viime kauden jälkeen halusin siirtyä jonnekin kauemmas elämään yksin ja aikuistumaan ihmisenä. Marraskuussa FC Lahti ilmoitti, että voin mennä heidän harjoituksiinsa mukaan ja sitten sen jälkeen tuli kutsu tänne, Hakala kertoo Hakan sivuilla.

Hakala pelasi FC Lahdessa harjoitusottelussa juuri FC Hakaa vastaan, jonka jälkeen hän matkasi Valkeakoskelle testiin.

- Harjoitusottelu Hakaa vastaan oli henkilökohtaisestikin iso peli, sillä olin kuullut Hakan kiinnostuksesta ja halusin päästä käymään täällä. Piti siinä pelissä näyttää mihin kykenen.

Lopulta testijakso poiki Hakalalle sopimuksen. Hakala ei ole katunut päätöstään siirtyä Hakaan.

- Olen ollut ihan älyttömän tyytyväinen valintaani. Tämä oli juuri sitä mitä hain. Pystyn keskittymään täällä pelkästään jalkapalloon ja kasvamaan ihmisenä. Nyt pitää vain pystyä antamaan parastaan. Olen viihtynyt tosi hyvin.

Hakala on saanut vastuuta talven harjoituspeleissä ja näyttänyt osaamistaan ja hakee peliminuutteja myös tulevana Veikkausliigakautena.

- Ehdottomana tavoitteena on päästä tekemään debyytti Veikkausliigassa tällä kaudella ja toivon mukaan saisin minuutteja. Vuoden päästä miettiessä toivon sitten, että olen ottanut kehitysaskeleita ja olisin parempi maalivahti kuin mitä olen tänään, hän listaa tavoitteitaan.

Kokonaisuudessaan Hakala näkee Hakan tämän kauden joukkueen potentiaalisena.

- Meillä on tosi vahva joukkue jokaisella osa-alueella. Olemme hitsautuneet hyvin yhteen ja meillä on taitava jengi, joka tekee paljon töitä, Hakala kuvailee tämän kauden Hakaa.

Lisää uutisia