AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.14 // 5.4.2021

KuPS:n vakuuttava meno jatkuu - JIPPO kaatui selkein 5-1-lukemin

KuPS:n vakuuttava meno jatkuu - JIPPO kaatui selkein 5-1-lukemin

Santeri Haarala iski heti avausminuutilla KuPS:n johtoon. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS oli pääsiäismaanantaina pelatussa ottelussa tyly isäntä JIPPO:lle ja latoi tulostaululle 5-1 (3-0) lukemat.

Ottelun juoni oli alusta lähtien selvä. KuPS ei ollut pääsiäistunnelmissa vaan määräsi ottelun kulun ensihetkistä lähtien.

Avausmaalia ei tarvittu odottaa pariakymmentä sekuntia pidempään, kun Henri Toivomäki vapautti Santeri Haaralan pystypallolla. Voimakkaasta repimisestä huolimatta Haarala sai laadukkaan laukauksen aikaan ja tykitti pallon etuyläkulmaan.

Lisää tuli kymmenen minuutin kohdalla. Keltapaidat pelasivat hienon syöttökombinaation päätteeksi Arttu Heinoselle, jonka oikea-aikainen pystypallo tavoitti Haaralan, joka sijoitti pallon tarkasti taka-alanurkkaan.

KuPS dominoi ottelutapahtumia ensimmäisen puolituntisen, eivätkä joensuulaiset päässeet organisoidusti KuPS:n kenttäpuolelle.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli pelitapahtumien puolesta hieman tasaisempaa, mutta kuopiolaiset onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa. Anton Popovitch iski kiinni JIPPO-vahti Jirko Sorsan huolimattomaan avaukseen ja laukoi varmasti kolmannen täysosuman.

KuPS:lla oli paikka tehdä avausjakson loppuhetkillä neljäskin maali, mutta Santeri Haarala ei onnistunut huipentamaan iltapuhdettaan hattutempulla, kun maalivahti Sorsa torjui KuPS-hyökkääjän rangaistuspotkun.

Toiselle puoliajalle KuPS vaihtoi maalivahti Otso Virtasta lukuun ottamatta kaikki pelaajansa ja siirtyi muodostelmaan 4-3-3.

JIPPO onnistuikin kaventamaan ottelun 47. peliminuutilla. KuPS-puolustus ei onnistunut purkamaan irtopalloa oman maalin edustalta ja lopulta Risto Kahelin murjoi pallon verkon perukoille.

Toinen jakso ottelusta oli avauspuoliskoa tasaisempi, mutta tahtipuikkoa heiluttivat edelleen kuopiolaisisännät. 58. minuutilla Tommi Jyryä rikottiin rangaistusalueella ja erotuomari Miikka Haapakoski osoitti jälleen pallo yhteentoista metriin. Tällä kertaa pallon taakse asettui Eetu Rissanen – eikä Rise pilkulta myöskään erehtynyt ja KuPS siirtyi jälleen kolmen maalin johtoon.

Ottelun loppunumerot 5-1:een laukoi hyvin peliin tullut Tommi Jyry. 20 metristä lähtenyt vapaapotku muutti JIPPO-muurista sopivasti suuntaa, ja pallo sujahti joensuulaisten maalin takanurkkaan.

KuPS: Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen (46. MacDonald Niba), Diogo Tomas (46. Joel Vartiainen), Henri Toivomäki (46. Jordan Sebban), Daniel Carrillo (46. Jiri Nissinen), Saku Savolainen (46. Axel Vidjeskog), Anton Popovitch (46. Tommi Jyry), Nana Boateng (46. Philip Hellqvist), Janis Ikaunieks (46. Eetu Rissanen), Arttu Heinonen (46. Usman Sale), Santeri Haarala (46. Aniekpeno Udoh).

Lisää uutisia