AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.13 // 4.4.2021

"Pystyimme luomaan enemmän ja uskoimme pelaamiseemme" - Riveiro tyytyväinen Interin asenteeseen

"Pystyimme luomaan enemmän ja uskoimme pelaamiseemme" - Riveiro tyytyväinen Interin asenteeseen

Inter juhli jatkopaikkaa cupissa lauantaina. (Kuva: Henrik Siiskonen)

FC Interin ja Seinäjoen Jalkapallokerhon lauantaina pelaamasta Suomen Cupin puolivälieräottelusta tuli odotetun tiukka ja ratkaisu nähtiin vasta jatko-ottelussa.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan Kupittaa 5:n tekonurmikentän peliolosuhteet toivat oman mausteensa ei vain oman joukkueen pelaamiseen, vaan koko ottelulle.

– Kenttä on todella kuiva ja pallo siellä ei kulje nopeasti. Joka kerta tarvitaan ylimääräisiä kosketuksia pallon kontrolloimiseen. Pelaajille on todella vaikea loistaa tämänkaltaisella kentällä, Riveiro myöntää.

Espanjalaisvalmentajan mukaan myös joukkueiden lähestymistapojen takia ottelussa ei varsinaisesti maalipaikoilla juhlittu.

– SJK pelasi varmistellen, enimmäkseen keskikorkealla tai matalalla blokilla. He eivät ottaneet missään vaiheessa riskejä pallon kanssa ja meille ei syntynyt mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin tai transitioihin pallonmenetyksistä.

– Peli oli minusta aika taktinen. Me esittelimme joitain uusia variaatioita hyökkäysvaiheessa ja tavassamme puolustaa. Se varmasti vaikutti peliin. Me emme myöskään luoneet kovin paljon paikkoja ja pelasimme varsinkin ensimmäisen tunnin myös varmistellen, mutta saimme minusta pidettyä ottelua kontrollissamme ilman suurempia ongelmia.

Riveiro oli erityisen tyytyväinen Interin puolustuspelaamiseen, jonka ansiosta vastustaja jäi maaleitta myös kauden neljännessä kilpailullisessa ottelussa.

– Muistan heiltä vain yhden vaarallisen kulman ensimmäiseltä puoliajalta, mutta pelitilanteista en muista heiltä yhtään maalipaikkaa. Se kertoo paljon, koska vastassamme oli tämän liigan huippupelaajista koostuva joukkue. Siinä mielessä puolustuspelimme oli jälleen tänään jotain erityistä.

- Pelikentästä johtuen yritimme luoda uhkaa enemmän suoraviivaisesti ulkokautta laitahyökkääjiemme "Piben" ja "Benin" kautta kuin keskeltä, Riveiro kommentoi Agustin Pastorizan ja Benjamin Källmanin muuttuneita rooleja.

Puolivälieräottelun ratkaisu syntyi vasta 115 minuutin pelin jälkeen jatko-ottelussa Arttu Hoskosen puskettua Matias Ojalan sivuvaparin maaliin. Vaihdosta kentälle tulleet Ojala ja Jesper Engström saivatkin päävalmentajan kehut ottelun kulun muuttamisesta.

– Jatko-ottelussa laitapuolustajiemme sijoittuminen oli parempaa. "Jeppen" tultua sisään onnistuimme löytämään hänet pariin otteeseen keskityspaikassa, mitä emme aiemmin olleet kyenneet tekemään. "Mati" ja "Jeppe" pelasivat vähän syvemmällä hyökkäyspäässä ottelun lopussa. "Matin" hyvän pelaamisen ansiosta onnistuimme löytämään myös Juho Hyvärisen useammin viimeisestä linjasta.

– Näistä hetkistä eteenpäin jätkät uskoivat, että pystymme tekemään sen. Puolustimme hyvin ilman vaikeuksia, pystyimme luomaan enemmän ja uskoimme pelaamiseemme enemmän. Minusta maali oli seurausta siitä. Olimme lähellä pariin kertaan aiemminkin ja pelin lopulla meillä oli myös enemmän erikoistilanteita, jotka aiheuttivat heille ongelmia, Riveiro kertoi ottelun kääntymisestä Interin eduksi.

Paikka Suomen Cupin välierissä on Interille kolmas neljän viime kauden aikana.

Lisää uutisia