AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.13 // 4.4.2021

Inter yllätti 4-3-3 -ryhmityksellä - "Useamman muodon hallitseminen on hyödyllistä"

Inter yllätti 4-3-3 -ryhmityksellä - "Useamman muodon hallitseminen on hyödyllistä"

Inter ryhmitti pelaajansa aiemmasta poiketen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

FC Inter lähti lauantaiseen Suomen Cupin puolivälieräotteluun SJK:ta vastaan totutusta muuttuneella kenttäryhmityksellä.

Tutuksi tulleen kolmen topparin sijaan Inter pelasi kahdella topparilla ja laitapuolustajilla. Edellisen kerran liki kaksi vuotta sitten FC Lahtea vastaan Interin käyttämä 4-3-3-muoto valikoitui päävalmentaja José Riveiron mukaan osin karanteenijakson takia.

– Pelasimme nyt 4-3-3 ja toisella puoliajalla Noah Nurmen pelipaikka siirtyi laitapuolustajaksi. Tiesimme, ettei meillä ollut tarpeeksi aikaa valmistautua peliin ja se oli vastustajalle eduksi. Jos olisimme pelanneet tavallisella ryhmityksellämme, kentälle olisi muodostunut parit joukkueiden samanlaisten ryhmitysten takia, Riveiro totesi.

Osansa ratkaisuun oli muutenkin vastustaja SJK:lla.

– Heidän joukkueellaan on paljon ehdollista lahjakkuutta ja tässä ottelussa paremman rytmin tuoma etu, joten ajattelin, ettemme halua tässä tilanteessa lähteä hakemaan mies miestä vastaan -kamppailuja.

- Päätimme tehdä muutoksen noiden parien rikkomiseksi ja saadaksemme kaksi pelaajaa sellaisille alueille, että he joutuvat miettimään tilanteiden puolustamista wingbackeillään ja toisaalta saamaan "Pibe" [Pastoriza] ja "Beni" [Källman] meille edullisiin kaksinkamppailuihin heidän toppariensa kanssa.

Riveiron mukaan Inter saatetaan nähdä myös tulevaisuudessa kentällä tutuksi tulleesta 3-4-3-ryhmityksestä poikkeavassa muodossa.

– Olemme miettineet tällaista muutosta jo pidemmän aikaa, koska meidän täytyy myös rikastuttaa vähän hyökkäysvaiheen pelaamistamme jollakin muutoksella. Vaikka jokaisessa ottelussa on jonkinlaista variaatiota, meille on hyödyksi, ettei vastustaja tiedä tarkalleen, mitä on tulossa. Useamman muodon hallitseminen on meille hyödyllistä myös tulevaisuudessa, espanjalaisvalmentaja arvelee.

Lisää uutisia