AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.13 // 3.4.2021

HIFK:n taistelu ei riittänyt HJK:ta vastaan - "Olen vihainen, emme olisi ansainneet tätä"

HIFK:n taistelu ei riittänyt HJK:ta vastaan - "Olen vihainen, emme olisi ansainneet tätä"

HIFK joutui taipumaan Stadin cup-derbyssä. (Kuva: Niklas Günsberg)

Suomen Cupin puolivälieräottelu HIFK:n ja HJK:n välillä pelattiin pääsiäisviikonlopun keskellä Jätkäsaaren hallissa. HJK vei voiton toisen jakson maaliensa ansiosta 3-0.

HJK aloitti kamppailun väkevästi. Eilen joukkueeseen liittynyt Janne Saksela sekä viidennen kautensa sinivalkoisissa aloittava Atom pääsivät molemmat laukomaan painavasti jo alkuminuuteilla. Markus Uusitalo ei vielä tässä vaiheessa joutunut torjuntatöihin, sillä molemmat paikallisvastustajan yritykset viuhuivat maalikehikosta ohi.

HIFK:n tekopaikat olivat harvassa ensimmäisen puoliajan aikana. Vartin kohdalla nähtiin niistä ensimmäinen, kun punapaitainen kotijoukkue pääsi viemään pallon kulmalipulle. Moshtagh Yaghoubi keskitti ja Tino Palmasto oli päällään ensimmäisenä pallossa. Puskussa ei kuitenkaan ollut tarpeeksi voimaa, ja HJK:n Hugo Keto nappasi pelivälineen käsiinsä.

Kokenut HIFK-pelaaja Jani Bäckman sai kaksi hyvää tilaisuutta avausmaalin iskemiseen ensimmäisen puoliajan aikana. "Bärin" ensimmäinen tilanne avautui HJK-puolustuksen virheestä, mutta 33-vuotiaan laukaus meni ohi maalin. Toinen paikka kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä oli ensimmäistäkin parempi Macario Hing-Gloverin keskitettyä boksiin aivan päätyrajan tuntumasta. HIFK:n harmiksi Bäckman ei päässyt tässäkään tilanteessa ohittamaan Ketoa.

HJK:n hienoisessa hallinnassa ollut ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan tasapeliin.

Toinen puoliaika alkoi HIFK:n osalta erittäin haastavalla tavalla. HJK pääsi heti ottelussa kuskin päälle, kun Miro Tenho kaatui Hannu Patrosen käsittelyssä. Päätuomari Mohammad Al-Emara vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun, ja kärjessä pelannut Roope Riski laukoi pilkulta pallon maaliin ohi Uusitalon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK:n taivaan ylle ilmaantui lisää tummia pilviä. Päätuomari teki kovan ratkaisun ja ajoi toisen puoliajan alussa kentälle vaihdetun Jukka Halmeen suoralla punaisella kortilla suihkun puolelle. Halmeen kyynärpää osui kamppailutilanteessa Lucas Lingmania niskaan.

Ulosajo osoittautui lopulta ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevaksi. Saksela vei vieraat kahden maalin karkumatkalle lauottuaan pallon maalin vasempaan alanurkkaan, ja pari minuuttia myöhemmin Filip Valencic niittasi lopputulokseksi 0-3.

HIFK:n taival Suomen Cupissa tällä kaudella päättyy siis puolivälieriin. Joukkue siirtää seuraavaksi katseet kohti sen ensimmäistä Veikkausliigaottelua toukokuussa. Viikon päästä lauantaina HIFK pelaa harjoitusottelun Turun Palloseuraa vastaan.

- Olen vihainen. Tämä oli pitkälti tasainen ja hyvä ottelu, emme ansainneet tätä. Peli oli minusta hyvin tasainen rangaistuspotkuun ja punaiseen korttiin saakka. Sen jälkeenkin pelasimme hyvin ja pyrimme vielä hyökkäämään. Moni asia meni tänään meitä vastaan ja sen takia olen vihainen, HIFK:n päävalmentaja Joaquin Gómez totesi.

- Nyt täytyy analysoida tämä ja aloittaa keskittyminen sitten Veikkausliigan alkuun.

Lisää uutisia