AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 30.3.2021

Hakan lupaus hamuaa debyyttiä - "Tarkoitus on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon"

Hakan lupaus hamuaa debyyttiä - "Tarkoitus on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon"

Oiva Laaksonen on Hakan oma kasvatti. (Kuva: Jukka Jaskara)

Oiva Laaksonen on yksi FC Hakan tämän kauden uusista sopimuspelaajista, kun 17-vuotias lupaus teki edustusjoukkueen kanssa sopimuksen. Laaksonen on samalla yksi Hakan omista kasvateista joukkueessa.

Edustusjoukkue on Laaksoselle jo tuttu ympäristö, sillä hän on harjoitellut miesten mukana jo useamman vuoden. Hän on yksi kolmesta Hakan tämän kauden omasta kasvatista yhdessä Topias Liston ja Kalle Kohosen kanssa. Hyppäys junioreista edustukseen on mennyt hyvin.

- Joukkueeseen oli tosi helppo tulla. Tiesin pelaajia jo etukäteen ja kokeneilta pelaajilta tulee koko ajan apua ja ohjeita.

Laaksonen on ehtinyt talven harjoitusotteluissa esittää taitojaan ja onnistunut myös maalinteossa.

- Nopeus on selkeä vahvuuteni ja olen vaarallinen hyökkäyspäässä. Parannettavaa varmasti on omassa puolustuspelaamisessa sekä valintojen tekemisessä, että milloin syötän ja milloin etenen itse, Laaksonen arvioi ominaisuuksiaan.

Hänen taitonsa on noteerattu myös muualla, sillä hän sai talvella ensimmäistä kertaa kutsun alle 18-vuotiaiden maajoukkueen matkaan.

- Se oli hyvä kokemus. Olen aiemmin ollut alueleireillä ja maajoukkueessa oli aika samanlainen meininki kuin niissä. Koin olevani samalla tasolla muiden kanssa ja kuuluvani joukkoon.

Vaikka aika on nuoren laiturin puolella, niin hän hamuaa vastuuta jo tällä kaudella.

- Tarkoitus on treenata hyvin ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon Veikkausliigassa ja sitten osoittaa ansaitsevansa ne minuutit.

Lisää uutisia