AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 27.3.2021

SJK:n puolustajalupaus lainalle RoPS:aan koko kaudeksi

SJK:n puolustajalupaus lainalle RoPS:aan koko kaudeksi

Sami Sipola pelaa RoPS:ssa Ykköstä kauden 2021.

SJK:n lupaava laitapuolustaja Sami Sipola, siirtyy kauden mittaisella lainasopimuksella Ykkösessä pelaavan RoPS:n riveihin.

19-vuotias Sami Sipola on Suomen poikamaajoukkueiden pelaaja ja valmistunut SJK:n jalkapallolukiosta. Sipola on syntynyt Oulussa ja siirtyi kasvattajaseurastaan OLS:sta SJK:n akatemiaan sekä jalkapallolukioon kaudeksi 2018. Sopimus SJK:n kanssa jatkuu edelleen, joten Sipola lähtee nyt hakemaan RoPS:n mukana tärkeitä peliminuutteja Ykkösestä ja palaa SJK:n riveihin kauden jälkeen.

– Tosi hyvin mielin lähden sinne ja on todella kiva päästä pelaamaan taas tällä kaudella kovia pelejä. Tarkoituksenani on pelata RoPS:ssa tosi vahva kausi ja sitten tulla takaisin ottamaan paikka edustusjoukkueesta, kommentoi Sami Sipola siirtoa.

Viime kaudella 2020 Sipola pelasi SJK Akatemian mukana Ykkösessä 20 ottelua ja onnistui maalinteossa kertaalleen, sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Sitä edellisellä kaudella 2019, Sipola pelasi SJK Akatemian kanssa Kakkosessa kaikkiaan 25 ottelua. Debyytti SJK:n edustuksessa virallisissa otteluissa on vielä tekemättä.

– Meille tärkeintä on pelaajien kehittyminen pidemmällä tähtäimellä, emmekä halua itsekkäästi ajatella vain tämän hetken joukkueen etua, ja voittojen hakemista. Niissä olisimme ehdottomasti tarvinneet Samia tulevalla kaudella, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja ja akatemian johtaja Brian Page.

Page näkee siirron kuitenkin palvelevan Sipolan uraa erinomaisesti.

– Mutta Samin oman kehittymisensä kannalta on nyt ehdottomasti tärkeää saada hänelle pelejä hyvällä sarjatasolla, joka laittaa hänet hyvään testiin. Olemme keskustelleet RoPS:n valmennusryhmän kanssa, ja uskomme, että he pystyvät auttamaan Samia, ottamalla huomioon hänen taitonsa, vahvuutensa sekä ne kehityskohteet, joissa näemme hänellä vielä tarvetta kehittyä entisestään.

– Siksi meille tämä siirto on erinomainen Samin kehityksen kannalta, ja tulevaisuudessa kun hän palaa tänne, uskomme, että hän on askeleen lähempänä pelaajapolulla kohti edustusjoukkuettamme, Page jatkaa.

Lisää uutisia