AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.11 // 18.3.2021

Hakan Laine hamuaa vastuuta – ”Tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon”

Hakan Laine hamuaa vastuuta – ”Tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon”

Janne-Pekka Laine hamuaa vastuuta Hakassa.

FC Hakaan täksi kaudeksi siirtynyt Janne-Pekka Laine ehti tehdä Veikkausliigadebyyttinsä Ilveksessä, mutta hakee nyt Hakassa todellista läpimurtoa.

Laine debytoi Veikkausliigassa kaudella 2018 käydessään kentällä yhdessä ottelussa ja yhteensä kokemusta on kymmenen ottelun verran Veikkausliigasta. Tällä kaudella Laine haluaa entistä isompaa roolia.

- Tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon ja olla vakiomies kokoonpanossa. Kun olen avauksessa, yritän antaa kaikkeni ja penkiltä tullessa yritän tuoda uutta energiaa, Laine toteaa Hakan sivuilla.

Laine viihtyy parhaiten keskikentän keskustassa joko hyökkäävässä tai puolustavassa roolissa. 20-vuotiaalla pelurilla on selkeät näkemykset omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan.

- Selkeitä vahvuuksiani ovat syöttötaito ja pelinluku. En ole erityisen nopea, mutten myöskään hidas. Perustekeminen on hyvällä tasolla kuten syöttö, kosketus ja laukaukset. Hyvällä pelinluvulla pystyn sitten hyödyntämään syöttötaitoani, kitaraa vapaa-ajallaan soittava Laine kertoo vahvuuksistaan.

Nuorena pelaajana suurimmat heikkoudet ovat vielä fyysisellä puolella.

- Kaksinkamppailuja pitää parantaa ja voimaa saada lisää. Pääpeli on myös yksi parannuskohde, kun mittaa on tullut ja minulla on ihan hyvä pomppu. Pääpelaaminen on paljon itseluottamuksesta kiinni ja niihin palloihin pitää mennä, kun ne tulevat lähelle, 184-senttinen Laine miettii.

Tulevaisuuden tavoitteet siintävät Laineellakin ulkomaan kentillä.

- Ykköstavoite on kehittyä hyväksi Veikkausliigapelaajaksi ja jos kehitys jatkuu, niin sitten luoda uraa ulkomailla ammattilaisena.

Lisää uutisia