AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2021

Antti Mäkijärvellä vaihteleva talvi takana – ”Ehdin päästä täyteen kuntoon”

Antti Mäkijärvellä vaihteleva talvi takana – ”Ehdin päästä täyteen kuntoon”

Antti Mäkijärvi ratkaisi KTP:lle viime kaudella nousun. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella KTP:n nousun ratkaissut Antti Mäkijärvi valmistautuu kotkalaisjoukkueen kanssa kohti Veikkausliigaan. Sekä Mäkijärven että KTP:n talvessa on kuitenkin ollut mutkia matkassa.

Mäkijärven talvikausi ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Kovaa laukovan keskikenttäpelaajan mukaan hän ehtii kuitenkin täyteen iskuun ennen Veikkausliigakauden alkua.

- Talvi on mennyt vähän vaihtelevasti enkä ole vielä ihan täydessä kunnossa, mutta pikkuhiljaa rakennetaan sitä kohti. Mitään varsinaista loukkaantumista ei ole ollut, mutta pieniä vaivoja. En ole huolissani ja ehdin päästä täyteen kuntoon ennen kuin Veikkausliiga alkaa, Mäkijärvi avaa tilannettaan.

Suomen Cupin ottelut olivat sarjanousijalle vaikeita ja joukkueen taival päättyi lohkovaiheeseen. Mäkijärvi ei ole tilanteesta huolissaan, vaan katsoo tulosten taakse.

- Toki tulokset eivät ole olleet parhaita mahdollisia, mutta en ole niistä huolissani. Joukkueen rakentaminen on vielä vähän vaiheessa ja olemme tehneet peleissä kokeiluja, jotka ovat sitten näkyneet tuloksissa. Olen edelleen luottavainen joukkueen suhteen.

Yksi syy KTP:n vaihteleviin tuloksiin on ollut se, ettei joukkueen kokoonpano ole vielä täysin valmis. Mäkijärvi painottaa kärsivällisyyttä kotkalaisten suhteen.

- Menetimme muutaman viime kaudella tärkeän pelaajan ja sitten meille on tullut uusia pelaajia. Osa on tullut vasta hiljattain eivätkä he ole vielä täysin päässeet sisään, joten on vielä vaikea tarkkaan sanoa millainen joukkueemme tällä kaudella on. Vielä ei kannata vetää lopullisia johtopäätöksiä.

Mäkijärvi teki talvella kotkalaisten kanssa jatkosopimuksen ja hänelle päätös jatkaa seurassa oli selvä.

- Se oli minulle selkeä homma, että jään tänne sen jälkeen kun nousumme varmistui. En edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Se oli minulla mielessä jo viime kaudella, että jos ja kun KTP nousee, niin haluan jatkaa.

Mäkijärvi kirjautti itsensä kotkalaiseen jalkapallohistoriaan viime syksynä, kun hän puski nousun varmistaneen maalin TPS:n verkkoon. Selkään taputtelijoita on maalintekijälle Kotkassa riittänyt.

- Onhan tässä törmännyt niihinkin. Olen joskus itsekin kaivanut sen maalin ja katsonut sen. Siihen ei ikinä kyllästy. Se oli ihan mahtava tunne, Mäkijärvi palaa vielä viime syksyn ratkaisumaaliin.

Lisää uutisia