AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.11 // 16.3.2021

Hakan Laineen pikkupojan unelma toteutui - "Aika tuntui oikealta siirtyä Hakaan"

Hakan Laineen pikkupojan unelma toteutui - "Aika tuntui oikealta siirtyä Hakaan"

Janne-Pekka Laine siirtyi Ilveksestä Hakaan.

Janne-Pekka Laine on yksi FC Hakan tämän kauden uusista pelaajista. Laine on alkujaan Ilveksen kasvatti, mutta omistaa myös ison Haka-sydämen.

Laineen siteet Hakaan juontavat hänen isäänsä Heikki-Jussiin, joka pelasi Hakan puolustuslinjassa 1984-88 ja toimi myös joukkueen lääkärinä vuosina 1998-2000. Juuret Koskiin ovat vahvat, sillä hänen isovanhempansa asuvat myös Valkeakoskella.

- Minulla on pitkään ollut ajatuksena, että haluaisin jossain vaiheessa pelata Hakassa. Minulla oli viime kaudella vaikea kausi Ilveksessä, kun tuli pari loukkaantumista huonoihin hetkiin ja ajattelin, että nyt aika tuntui oikealta siirtyä Hakaan, 20-vuotias Laine kertoo siirtonsa taustoista Hakan sivuilla.

- Pikkupojasta lähtien olen käynyt Hakan peleissä. En oikeastaan koskaan käynyt katsomassa TamU:n pelejä, vaan kyllä me tulimme aina Koskiin katsomaan Hakan pelejä. Sitten, kun Haka putosi Ykköseen ja Ilves nousi Veikkausliigaan, niin Hakan pelien katsominen jäi vähän vähemmälle. Haka on ollut sellainen, josta ne muistot pikkupoikana ovat lähtöisin.

- Nyt on tosi hyvä fiilis ja olen iloinen valinnastani. Ilvekselle myös kaikki kiitos ja se on kaikin puolin loistava organisaatio, Laine jatkaa.

Laine liittyi Hakan harjoituksiin joulukuussa ja on sopeutunut joukkueeseen mainiosti.

- Meillä on tosi hyvä henki joukkueessa ja oli helppo tulla mukaan. Joukkueessa oli entuudestaan muutamia tuttuja pelaajia ja joukkueessa on puheliasta porukkaa.

- Jos vertaa esimerkiksi viime kauden Ilvekseen, niin Hakassa on vähän samanlainen tilanne, että on sekoitus vähän vanhempia pelaajia ja sitten junnuosasto. Se on ihan hauska kontrasti.

Laine on nauttinut myös Hakan harjoitusten tekemisestä.

- Pidän siitä, että pelaamme tosi paljon. Alkulämmön jälkeen vedämme aina höynää ja silloin viimeistään vähän uneliaammatkin heräävät mukaan, kun kukaan ei tietenkään halua joutua keskelle. "Jallulla" [Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss] ja "Temellä" [Hakan päävalmentaja Teemu Tainio] on tietyllä tapaa samoja elementtejä harjoituksissa ja samanlainen lähestymistapa ja se on varmaan peruja siitä, että kumpikin on entinen pelaaja.

Lisää uutisia