vko.10 // 13.3.2021

Honka eteni vakuuttavasti jatkoon cupissa - neljä maalia toisella jaksolla VPS:n verkkoon

Niklas Pyyhtiä avasi Hongan maalihanat.

Honka kohtasi Suomen Cupin neljännesvälierässä VPS:n vieraskentällä. Honka hallitsi ottelua alusta saakka. Avausjakso mentiin vielä maalittomana, mutta toisella nelivitosella keltamustat heiluttivat vaasalaisten verkkoa neljästi.

Honka otti ottelun hallintaansa alusta saakka. Joukkue hallitsi pelin kulkua, eikä VPS päässyt rakentamaan juuri lainkaan omia hyökkäyksiään. Keltamustat loivat ensimmäisen hyvän tilanteen kymmenennellä peliminuutilla. Jonas Levänen katkoi VPS:n pelinrakentelun syvällä vaasalaisten alueella ja pelasi boksin rajoille Lucas Kaufmannille. Brassin laukaus karkasi kuitenkin jonkin verran maalin ylitse.

Seitsemisen minuuttia myöhemmin Juan Alegria pääsi takatolpalta laukomaan Rui Modeston keskityksestä, mutta Tuomas Pöyhönen VPS-maalilla koppasi pelivälineen syliinsä. Sama kaava toistui kymmenen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Modeston keskitys löysi Leväsen, jonka viimeistely-yritys kuitenkin epäonnistui.

Ottelun 34. minuutilla Tapio Heikkilä pääsi puskemaan Niklas Pyyhtiän lähettämästä kulmapotkusta, kuitenkin hieman ylitse. Vielä muutamaa minuuttia ennen taukoa siunaantui avausjakson paras paikka. Kaufmann katkoi VPS-puolustuksen syöttelyn ja pääsi nokikkain Pöyhösen kanssa. VPS-maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Honka sai toiseen nelivitoseen parhaan mahdollisen alun. Kellossa oli 48. minuuttia, kun Darren Smith löysi syötöllään boksista Pyyhtiän, joka viimeisteli varmasti keltamustat johtoon.

Honka tuplasi johtonsa 56. minuutilla. Kaufmann antoi millintarkan syötön ja Smith karkasi VPS-puolustukselta. Hyökkääjän viimeistely oli kylmänviileä ja näin Honka siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Avausmaalin luonut kaksikko Smith-Pyyhtiä oli asialla myös 70. minuutilla, kun Honka osui jo kolmannen kerran. Pyyhtiä pujotteli VPS-boksiin, kolautti laukauksellaan tolppaa ja Smith oli ensimmäisenä haaskalla. Eteläafrikkalaisen illan toisella Honka jo 3-0 johtoon.

Honka lisäsi vielä voittolukemiksi 4-0 viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Otso Koskinen sai pallon keskialueella ja lähti kuljettamaan kohti VPS-maalia. Rangaistusalueen kaarelta 18-vuotias lähetti laukauksen, joka upposi maalin alakulmaan.