AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 12.3.2021

"Kova haaste, mutta olemme valmiina" - Honka hakee jatkopaikkaa VPS:n vieraana

"Kova haaste, mutta olemme valmiina" - Honka hakee jatkopaikkaa VPS:n vieraana

Tapio Heikkilä näkee hyviä merkkejä Hongan pelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan urakka Suomen Cupissa jatkuu lauantaina Vaasassa, kun VPS isännöi keltamustia neljännesvälierissä.

Honka sijoittui Cupin lohkovaiheessa toiseksi. Keltamustat kokivat lohkon aikana 0-2 tappion Interille, voittivat Hakan 1-0 ja pelasivat ratkaisevassa ottelussa 2-2 tasapelin IFK Mariehamnin vieraana. Jos Honka olisi hävinnyt Ahvenanmaalla, olisi cup-urakka päättynyt siihen, mutta Juan Alegrian loppuhetkien maali toi jatkopaikan.

Honka teki cupin lohkovaiheessa yhteensä kolme maalia, kun Alegrian lisäksi Rui Modesto ja Nasiru Banahene onnistuivat kertaalleen maalinteossa.

– Aloitimme lohkovaiheen huonolla tuloksella Interiä vastaan, mutta osoitimme luonnetta seuraavissa peleissä ja saimme mielestäni ansaitusti jatkopaikan. Emme kuitenkaan ole tehneet asioita itsellemme helpoksi. Peleissä on kuitenkin näkynyt asioita, joita olemme treenanneet talven aikana. Se on aina hyvä merkki, toteaa puolustaja Tapio Heikkilä.

– Olemme olleet peleissä täynnä energiaa ja mielestäni prässipelaamisemme kehittyy koko ajan. Pelien sisällä on silti ollut vielä liikaa ailahteluja ja teknisiä huolimattomuuksia, minkä johdosta olemme antaneet etua vastustajille, hän jatkaa.

VPS voitti oman lohkonsa, jossa mukana olivat myös KPV, Jaro, sekä RoPS. Joukkue pelasi avausottelussaan 1-1 tasapelin KPV:n kanssa ja kaatoi RoPS:n 3-0 ja Jaron 3-1. Vaikka joukkue pelaakin yhtä sarjatasoa Honkaa alempana, ei sitä voi lähteä aliarvioimaan lainkaan.

Kauden 2019 päätteeksi Veikkausliigasta pudonneesta joukkueesta löytyy paljon pääsarjakokemusta, mm. Sebastian Strandvallin, Steven Morrisseyn, sekä HJK:sta palanneen Joonas Vahteran muodossa. Lisäksi joukkueen hyökkäyksestä löytyy Ykkösen moninkertainen maalikuningas Kalle Multanen.

– Nykyinen VPS on itselleni hieman tuntemattomampi. Tiedän kuitenkin, että vastaan tulee joukkue, jonka tavoitteena on nousta takaisin Veikkausliigaan. Tulee kova haaste, mutta olemme valmiina, Heikkilä päättää.

Ottelu käynnistyy kello 13.00 Elisa Stadionilla ja sitä voi seurata suorana Ruutu-palvelun kautta.

VPS:n ja Hongan välisen ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä voittajan otteluparista PEPO-PK-35.

Lisää uutisia